Tiedemiehet selvittivät parhaan ateriarytmin laihtumiseen

08.05.2015 08:15 - Eeva Rajala

Yleisesti uskotaan, että kolmen kunnollisen ruoka-aterian säännöllinen syöminen päivittäin vähentää naposteluntarvetta.

Terveellisen ja kestävän syömisrutiinin löytäminen on haaste monille painonsa kanssa taisteleville. Tiedemiehet ovat nyt selvittäneet, millaisella ruokailurytmillä saa parhaat painonpudotustulokset. Kalifornian ja New Mexicon yliopistojen tutkijat uskovat, että olisi parempi syödä pienempiä annoksia ja useammin kuin että söisi kolme tukevampaa ateriaa päivässä.

Tutkimuksissa selvisi, että lisääntynyt ateriatiheys tuottaa terveemmän kehon koostumuksen. Tutkijat vertasivat kahta erilaista syömisrutiinia kahden viikon ajan. Ensimmäisessä ryhmässä koehenkilöt söivät kaksi ateriaa päivässä, ja toisessa kuusi ateriaa päivässä. Kummassakin ryhmässä koehenkilöt nauttivat saman kalorimäärän.

Lihasmassaa menetetään vähemmän

Tulosten mukaan kummallakin tavalla syöjät laihtuivat. Tosin ne, jotka olivat kuuden aterian ryhmässä, saivat säilytettyä terveellisemmän kehon koostumuksen ja menettivät vähemmän lihasmassaa, kun he laihtuivat. Siinä, missä kahden aterian ryhmäläisillä lihasmassaa hävisi yli kolme prosenttia, kuuden aterian ryhmäläisillä lihasmassaa hävisi vain 1,2 prosenttia. Ravitsemusasiantuntijat sanovat, että liiallinen lihasmassan menetys laihduttamisen aikana on epäterveellistä.

Kuuden aterian ryhmäläisillä oli myös terveellisemmät glukoosi-, insuliini- ja kolesterolitasot kuin toisella ryhmällä.

- Lisääntynyt ateriatiheys - kuten kuusi ateriaa päivässä - näytti säilyttävän paremmin lihasmassaa laihtumisen aikana, tutkijat kertovat Daily Mailin mukaan.

Lue myös: Älä unohda tärkeää asiaa laihdutuksessa - ei liity ruokailuun tai treeniin

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat