Pieni vaivannäkö tuo parempia tuloksia painonhallinnassa: Paranna itsekuria helpolla tavalla

04.06.2014 19:00 - Katariina Näreaho

Painonhallinnassa ja laihduttamisessa tärkeintä on itsekuri. Mutta kuinka pystyt tsemppaamaan itseäsi niin, ettet jatkuvasti sortuisi mielitekoihin?

Ruokapäiväkirjan pitäminen on toimiva tapa parantaa itsekuria. Vaikka syömisten kirjaaminen voi tuntua vaivalloiselta, on siitä kuitenkin apua sinulle painonhallinnassa. Kun kirjaat jokaisen syömäsi suupalan ylös, pysyt kartalla, kuinka paljon voit vielä päivän aikana syödä ja jääkö sijaa herkutteluun vai ei.

Ilman johdonmukaista ruokapäiväkirjaan merkitsemistä sorrut helpommin naposteluun ja herkutteluun. Ajatus "eivät nämä jäätelön sata kaloria nyt niin paljon ole" voi loppupeleissä koitua kohtaloksesi laihdutusprojektissa. Herkuista kertyvät sata kaloria muuttuvat viikossa pian viideksi sadaksi, jopa tuhanneksi ylimääräiseksi kaloriksi.

Voit pitää ruokapäiväkirjaa perinteisin keinoin tai vaihtoehtoisesti lataamalla älypuhelimeesi sovelluksen, joka laskee automaattisesti ruokiesi kalorimäärät. Monissa sovelluksissa on myös mahdollista kirjata kulutetut kalorit.

Pienellä vaivannäöllä voit saada parempia tuloksia aikaan, mutta kuten muissakin laihduttamisen liittyvissä asioissa, myös tässä on muistettava se, että ruokapäiväkirja ei välttämättä ole toimiva keino kaikille. Se on kuitenkin kokeilemisen arvoinen asia.

Lisää vinkkejä painonhallintaan löydät täältä.

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat