Kuva: Shutterstock

Monia ahdistaa mennä kakalle töissä - Angelina, 34, ottaa jopa sairauslomaa, jos hätä iskee

19.02.2019 17:15 - Katariina Auvinen

Monesti etenkin naisille vessatoimitukset tuntuvat aiheuttavan stressiä.

Suurin osa meistä viettää valtaosan viikosta töissä, joten on hyvinkin mahdollista, että sinun pitää jossain vaiheessa mennä helpottamaan oloasi vessaan sille kuuluisalle "kakkoselle". Jos sinusta tuntuu epämukavalta, että joutuisit menemään kakalle ollessasi töissä, et ole ainoaa laatuaan. 

Monesti pelko on suurempi naisilla kuin miehillä, Metro-julkaisu osaa kertoa. Joillekin edes ajatus siitä, että töissä tulisi kakkahätä, on aivan mahdoton. Angelina, 34, kertoo julkaisulle, että hänellä on niin paha kammo asiaa kohtaan työpaikalla, että hän on valehdellut olevansa jopa kipeä, jos hänelle on tullut kakkahätä töissä. 

- En todellakaan voisi kuvitella, että menisin töissä vessaan kakalle. Se on mahdoton ajatus. En voi tehdä toimitusta edes invavessassa, joka on usein erillinen koppi. Jos minun pitää mennä kakalle, menen kotiin, nainen kertoo. 

Julkaisu on haastatellut erikoislääkäri Prudence Knightiä, jonka mukaan pidättäminen on mahdollista lyhyen aikaa, mutta sitä ei kannata tehdä jatkuvasti, koska se voi aiheuttaa ummetusta. 

- Jos et mene kakalle silloin, kun sinulla on hätä. Voi olla, että et tunne kohta enää hätää, jolloin luonto kutsuu. Tämä on yleinen ongelma esimerkiksi pienillä lapsilla. Tämän korjaaminen onnistuu muun muassa laksatiiveillä ja vessatapoja muuttamalla, mutta parantumisessa menee muutama kuukausi, lääkäri kertoo. 

Jotkut ovat kertoneet, että vuoraavat vessanpytyn paperilla, jotta toimituksesta lähtisi mahdollisimman vähän ääntä. Joten asiaa on siis turha pitkittää, jos pitää mennä niin sitten pitää, eikä sitä pidä hävetä. 

Lue myös: Kakkakyttääjä ihmetyttää Espoossa - kuka jättää merkkejä lumihankiin?

Lue myös: Isän kauhunhetki naurattaa Facebookissa: "Yhtäkkiä tajusin hajun tulevan lastenhuoneesta"

Lähde: Metro 

Kilpailut

Uusimmat