Kuva: RadioPlay

Nainen halusi tulla kidutetuksi kuoliaaksi ja matkusti murhaajansa luokse

04.06.2019 13:15 - Katariina Auvinen

Huorapuutarhan-rikospodcastissa puhutaan Sharon Lopatkan tapauksesta.

RadioPlayn Huorapuutarha-rikospodcastissa Pauliina kertoo kulttijohtaja Jim Jonesista, jonka Kansan temppeli -kultti johti massiiviseen joukkoitsemurhaan. Sen lisäksi Justiina perehtyy Sharon Lopatkan tapaukseen, jossa nainen halusi tulla itse murhatuksi ja kidutetuksi. 

Yhdysvaltalainen Lopatka oli 35-vuotias ja naimisissa oleva nainen, joka matkusti netissä tapaamansa murhaajan luokse kokemaan kohtalonsa. Sitä ennen nainen ja tämän murhaaja Robert Glass olivat viestitelleet netin yhteisökeskustelupalstalla satojen viestien verran. 

Sharon Lopatka eli täysin eri elämää netissä kuin mitä hän eli kotonaan. Hän oli erittäin aktiivinen kommentoija netin YousNet-ryhmissä. Hän kuului käsityö- ja kokkausryhmiin, mutta Lopatka kirjoitti aktiivisesti myös fetissiryhmiin ja yritti myydä muun muassa teineille lemmenrohtoja. 

- Siitä Lopatka itse asiassa ilmiannettiin ryhmän ylläpitäjille, koska monien mielestä se ei ollut eettisesti hyväksyttävää, Justiina selvittää. 

Lopatka kuitenkin jatkoi kirjoittelua ryhmiin ja löysi muun muassa nekrofiliasta kiinnostuneiden ryhmän. Sinne hän kirjoitti, että hänen fantasiansa olisi tulla kidutetuksi kuoliaaksi. Hän viestitteli useiden eri miesten kanssa asiasta. Yksi miehistä perääntyi, kun hän tajusi Lopatkan olevan tosissaan ja haluaisi todellakin tulla murhatuksi. Sen sijaan se, joka ei perääntynyt, oli Robert Glass. 

Glass ja Lopatka vaihtoivat satoja viestejä, jotka lopulta johtivat tapaamiseen. Nainen oli sanonut omalle miehelleen, että hän lähtee tapaamaan ystäväänsä, mutta oikeasti Lopatka matkusti Glassin luokse. 

Mies asui itse asuntovaunussa. Hän oli vastikään eronnut vaimostaan, joka oli nähnyt muutamia huolestuttavia nettiviestejä, joita Glass oli kirjoittanut. Kun Glass haki  Lopatkan rautatieasemalta, he ajoivat miehen asuntovaunulle. Se oli viimeinen kerta, kun nainen nähtiin hengissä. 

Poliisi sai vihiä asiasta pian sen jälkeen, kun Lopatkan mies oli löytänyt vaimonsa jäähyväisviestin. 

- Siinä luki, että älä huoli, jos ruumistani ei koskaan löydy, olen löytänyt rauhan, Justiina kertoo. 

Ruumis kuitenkin löytyi. 

Kuuntele koko juttu RadioPlayn kautta. 

Lue myös: Teini todettiin vaaralliseksi seksirikolliseksi - karmeat teot paljastuivat vuosikymmenien päästä

Lue myös: Pyjamabileet päättyivät hirvittävällä tavalla - lapsen revenneet trikoot ratkaisivat jutun

Lue myös: Palaneesta rauniosta löytyi selkärangan palanen - viiden lapsen katoaminen kummastuttaa edelleen

Kilpailut

Uusimmat