Kuva: AOP

Suosikkijuontaja yllättäen rasismikohun keskellä - 20 vuoden takainen video nosti somessa myräkän

27.05.2020 13:15 - Milena Raappana

Jimmy Fallon imitoi koomikko Chris Rockia 20 vuotta sitten Saturday Night Live -ohjelmassa.

Netti on kohissut viime aikoina erinäisistä rasismikohuista. Artisti Lana Del Reyn Instagram-päivitys musiikkialan kaksinaismoralismista nosti äläkän ja Huippumalli haussa -ohjelman luotsaaja Tyra Banks sai kuraa niskaansa sarjassa vuosien saatossa tapahtuneista ratkaisuista ja kuvauksista, joissa muun muassa mallien etsinyyttä muutettiin päinvastaisiksi. 

Blackface-kohun keskellä on nyt myös koomikko ja juontaja Jimmy Fallon, 45, yllättäen pinnalle nousseen kahdenkymmenen vuoden takaisen sketsin takia. Cosmopolitan-julkaisu uutisoi Fallonin olleen 2000-luvun alussa osa Saturday Night Live -ohjelmaa, jossa hän teki imitaation tummaihoisesta koomikko Chris Rockista, 55. 

Fallonin ihonväri oltiin maskeerattu mustaksi ja hänen hiuksiensa tekstuuria oltiin muutettu. Twitterissä kyseinen imitointi on kirvoittanut paljon keskustelua aihetunnisteella #JimmyFallonIsOverParty eli suomennettuna "Jimmy Fallon on ohi".  

Osan mielestä Fallonin teko ei ole merkityksellinen, koska se tapahtui kaksi vuosikymmentä sitten. Osan mielestä blackface-maskin tekeminen on aina rasistinen teko ja on anteeksipyynnön kannalla. 

"Se tapahtui 20 vuotta sitten, sillä ei ole enää väliä", kirjoitti eräs Twitter-käyttäjä, johon toinen vastasi:

"Oliko rasismi hyväksyttävää vuonna 2000?"

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Jos mietit, miksi Jimmy Fallon  on mitätöity, tässä on kyseinen video."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Miten mitätöimme Jimmy Fallonin blackfacen tekemisestä, mutta emme Saturday Night Liveä, että se antoi hänen tehdä sen ohjelmassa?"

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Mitä ihmettä. Ensin Lana, sitten Doja, nyt Jimmy."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ainoa ongelmani on, että jos Jimmy Fallon todella ajatteli hänen tehneen väärin ja katui 20 vuotta sitten tekemiään ratkaisuja, miksi hän oli pahoillaan vasta, kun jäi kiinni??? Hän aina tiesi tästä!"

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Fallon teki Twitteriin päivityksen, jossa myönsi tehneensä "hirvittävän ratkaisun imitoidessaan Chris Rockia blackface-maskeerauksella". 

"Tälle ei ole mitään selitystä. Olen todella pahoillani siitä, että tein kiistatta loukkaavan ratkaisun ja kiitän teitä kaikkia, että pidätte minut tilivelvollisena", Fallon kirjoitti päivityksessään. 

Lue myös: Tiesitkö tarinan Spice Girls -Gerin ikonisen minimekon takana? Syytettiin ensin rasistiseksi

Lue myös: Kim Kardashian jälleen kohun keskellä somessa: 'Olen pahoillani värillisten ihmisten puolesta'

Lue myös: Huippumalli haussa -tuomari ei voinut uskoa yksiä kuvauksia todeksi: "Se oli niin epämukavaa"

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat