Kuva: AOP

"Very nice" - Kazakstan teki täyskäännöksen Boratin suhteen ja ratsastaa nyt hahmon suosiolla

27.10.2020 18:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Aiemmin Kazakstan on tuominnut Sacha Baron Cohenin Borat-hahmon kovasanaisesti. Uuden elokuvan myötä maa on ottanut hahmon omakseen, ja käyttää Boratin "Very nice" -hokemaa matkailumainoksessaan.

Kazakstanin valtio on tehnyt täyskäännöksen suhtautumisessaan koomikko Sacha Baron Cohenin, 49, luomaan fiktiiviseen hahmoon, kazakstanilaistoimittaja Boratiin.

Cohenin kohuhahmo on poikinut aiemmin jopa suoranaista raivoa Kazakstanissa. Vuonna 2006 julkaistu ensimmäinen Borat-elokuva kiellettiin maassa, ja tuolloinen ulkoministeri Kassym-Jomart Tokayev ilmoitti, että elokuvalla ei ole mitään tekemistä maan kanssa.

Nyt ääni kellossa on muuttunut.

Viime viikolla julkaistun Borat: Subsequent Moviefilmin myötä Kazakstan otti käyttöön hahmon hokeman matkailumarkkinoinnissa. "Very nice" kuullaan maan julkaisemalla tuoreella mainosvideolla useaan kertaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

- On hyvä, että maa mainitaan mediassa. Ei ehkä kivoimmalla mahdollisella tavalla, mutta on hyvä olla esillä. Haluaisimme tehdä yhteistyötä Cohenin kanssa ja ehkä saada hänet kuvaamaan täällä, Kazakstanin turistilautakunnan puheenjohtaja Kairiat Sadvakassov kertoo The New York Timesille

Cohen on aiemmin pilkannut maata avoimesti. Hän muun muassa perusti valetilin Kazakstanin nimissä Twitteriin elokuvaa markkinoidakseen. Kuultuaan maan muuttuneesta linjasta hän julkaisi nopeasti tiedotteen, jossa selitti syyn, miksi hän valitsi maan hahmonsa kotimaaksi.

- Valitsin Kazakstanin, koska se on paikka, josta melkein kukaan yhdysvaltalainen ei tiedä mitään. Se antoi mahdollisuuden luoda villin ja koomisen valemaailman. Oikea Kazakstan on kaunis maa, jossa asuu moderni ja ylpeä yhteisö - Boratin version vastakohta, Cohen kommentoi.

Lue myös: Donald Trump lyttäsi Borat-tähti Sacha Baron Cohenin - sitten koomikko iski takaisin

Lue myös: Mitä tapahtuikaan hotellisviitissä? Borat-jatko-osan kohtaus vei Trumpin asianajajan kohun keskelle

Lähde: NYT

Uusimmat