Kuva: AOP

Boratin rasistinen ja väkivaltaan yllyttävä laulu pääsi jatkoon Oscar-kisassa

11.02.2021 19:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Borat: Subsequent Moviefilm -elokuvassa kuultu pilalaulu on mukana 15 kappaleen karsintalistalla parhaan alkuperäiskappaleen Oscar-palkintoa varten.

Kerroimme viime kesänä Borat-näyttelijä Sacha Baron Cohenin tempauksesta, jossa hän soluttautui yhdysvaltalaisen äärioikeistoryhmän tilaisuuteen. Countrylaulajaksi pukeutuneena hän esitti yleisölle äärimmäisen rasistista laulua ja sai yleisön mukaan yhteislauluun.

Laulussa kehotettiin muun muassa pistämään Barack Obamaan koronavirusta, johon hän viittasi Wuhanin flunssana. 

Baron Cohen kannusti yleisöä laulamaan kanssaan, ja osa yleisöstä lähtikin mukaan yhteislauluun. Hän kysyi useaan kertaan yleisöltä, kuka haluaa pilkkoa WHO:n, Barack Obaman sekä Hillary Clintonin ja sai vastaukseksi innostuneita ja myöntyväisiä huutoja.

Kun järjestäjät yrittivät lopettaa esityksen ja katkaista virran esiintymislavalta, tapahtuman järjestyksenvalvojat, jotka Cohen oli itse järjestänyt paikalle, estivät aikeet. Lopulta järjestyksenvalvojat kuljettivat Cohenin turvaan tapahtumapaikalta.

Kyseinen tempaus kuvattiin Borat: Subsequent Moviefilm -elokuvaa varten, joka julkaistiin vain päiviä ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja lokakuussa. Elokuva on saanut laajaa julkisuutta, sillä siinä asetetaan Donald Trumpin kannattajia naurunalaiseksi.

Kyseinen Wuhan flu -niminen kappale on päässyt 15 laulun karsintalistalle Yhdysvaltain elokuva-akatemian jakamaa parhaan alkuperäiskappaleen Oscar-palkintoa varten.

Oscareissa ovat perinteisesti pärjänneet koskettavat kappaleet draamaelokuvista. Tällä kertaa mukaan on mahtunut myös toinen kappale komediaelokuvasta. Mukana on myös Will Ferrellin ohjaamassa Eurovision Song Contest: The Story of Fire Sagassa kuultu kappale Husavik.

Lue myös: Sacha Baron Cohenin Borat-hahmo liittyi Twitteriin ja TikTokiin - pilkkaa Donald Trumpia surutta

Lue myös: Boratin jatko-osalle oli vain yksi syy, paljastaa Sacha Baron Cohen: 'Hahmo on nyt pöytälaatikossa'

Lue myös: Borat-näyttelijä teki julman pilan: Lauloi valepuvussa rasistista laulua äärioikeiston keikalla

Lähde: Independent

Uusimmat