Kuva: AOP

Kohuttu Britney Spears -dokumentti nähtävillä nyt myös Suomessa - nosti poptähden alamäen tapetille

16.02.2021 13:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Framing Britney Spears -dokumentti on katsottavissa C Moressa, ja se tulee myös MTV-palveluun.

Ympäri maailmaa otsikoihin noussut dokumentti Framing Britney Spears nähdään myös Suomessa. New York Timesin tuottama dokumentti on katsottavissa nyt C Moressa, ja torstaina 18. helmikuuta dokumentti tulee katsottavaksi MTV-palveluun.

Dokumentti kertoo poptähti Britney Spearsin, 39, tarinan aina lapsuudesta tähän päivään. Naisen uran varrelle on mahtunut paitsi valtavaa menestystä, myös sydäntä särkeviä vastoinkäymisiä. Dokumentti tarkastelee muun muassa sitä, miten media kohteli Spearsia tämän uran alussa ja miten naisen äärimmäisen julkisesta romahduksesta tehtiin pilaa 2000-luvun puolessavälissä.

Dokumentissa kuullaan myös tarina tämän surullisenkuuluisaksi nousseen kuvan takana. (kuva: AOP)

Dokumentin nähneet ovat kavahtaneet esimerkiksi sitä, miten Spearsin ex-poikaystävä Justin Timberlake otti hyödyn irti pariskunnan erosta samalla, kun Spears maalattiin tilanteessa syylliseksi. Osansa kritiikistä on saanut myös tähtitoimittaja Diane Sawyer, jonka tekemästä vuoden 2003 Britney-haastattelusta nähdään dokumentissa pätkiä. Spears murtuu haastattelussa kyyneliin puhuessaan muun muassa erostaan Timberlakesta ja seksuaalisesta imagostaan saamastaan kritiikistä. Sekä Timberlakelta että Sawyerilta on vaadittu anteeksipyyntöjä Spearsille dokumentin jälkimainingeissa, ja Timberlake onkin julkaissut anteeksipyyntönsä.

Britney Spears ja Justin Timberlake olivat 2000-luvun alun kuumin julkkispari. (kuva: AOP)

Framing Britney Spears paneutuu myös holhousjärjestelyyn, jonka alaisuudessa Spears on ollut julkisen hermoromahduksensa jälkeen vuodesta 2008 alkaen. Dokumentti nostaa esiin kysymyksen, tarvitseeko 39-vuotias Spears enää holhousta vai onko kyse pikemminkin bisnesmallista, josta esimerkiksi naisen holhoajana toimiva isä Jamie Spears hyötyy taloudellisesti. Dokumentissa ääneen pääsevät myös #FreeBritney-liikkeen aktivistit, jotka toivovat poptähden pääsevän vapauteen holhoussuhteesta.

#FreeBritney-liike on kasvanut viime vuosina merkittävästi. (kuva: AOP)

Framing Britney Spears julkaistiin Yhdysvalloissa helmikuun alussa. Spearsia itseään tai hänen perheenjäseniään ei tavoitettu mukaan dokumentin tekoon. Dokumenttielokuvan trailerin pääset katsomaan alta.

Lue myös: Britney Spears rikkoi hiljaisuuden dokumenttikohun keskellä: "Jokaisella on tarinansa"

Lue myös: Britney Spearsin vanha haastattelu järkytti monet uutuusdokumentissa - anteeksipyyntöä vaaditaan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat