Kuva: AOp / EPA-EFE

Johnny Deppin asianajajat vastaavat Amber Heardin tiimin lausuntoon: "Oli pettymys"

09.06.2022 11:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Yksi Johnny Deppin asianajajista sanoi aamuohjelmassa muun muassa valamiehistön päätökseen vaikuttaneen muu kuin sosiaalinen media.

Yksi vuoden seuratuimmista asioista, eli näyttelijöiden Johnny Deppin, 58, ja Amber Heardin, 36, oikeustaistelu, päättyi noin viikko sitten 1. kesäkuuta. Kyseinen oikeudenkäynti ja valamiehistön antama tuomio ovat kuitenkin edelleen yksi puhutuimmista aiheista niin kahvipöytäkeskusteluissa, mediassa kuin somessakin.

Julkiseen keskusteluun ovat myös osallistuneet Heardin sisko Whitney Heard Henriquez ja asianajaja Elaine Bredehoft, jotka ovat sanoneet, että valamiehistö teki epäoikeudenmukaisen päätöksen. Bredehoft jopa väitti, että valamiehistön päätökseen olisi vaikuttanut sosiaalinen media, joka oli selkeästi enemmän Deppin puolella.

Nyt Deppin asianajajat Ben Chew ja Camille Vasquez keskustelevat valamiehistön päätöksestä Good Morning America -ohjelmassa. Vasquez, joka sai oikeudenkäynnin aikana paljon huomiota suorasanaisesta kuulustelutyylistään, sanoi valamiehistön päätökseen vaikuttaneen paljon olennaisemmat asiat kuin sosiaalinen media.

- Luulen, että voittomme avaintekijöinä olivat keskittyminen faktoihin ja todisteisiin. Sekä se, että Johnny sai mahdollisuuden kertoa totuuden ensimmäistä kertaa, Vasquez totesi.

- Sosiaalisella medialla ei ollut minkäänlaista roolia tässä tilanteessa. Tämä päätös oli valamiehistön tekemä ja se perustui molempien osapuolien näyttämiin todisteisiin, Chew lisäsi.

Johnny Depp ja Amber Heard. (kuva: AOP / EPA-EFE)

Vasquez myös otti kantaa Heardin asianajajien lausuntoon, jossa he sanovat Deppin lakitiimin käyttäytyvän epäammattimaisesti, kun he kiertävät medioissa oikeusvoiton kunniaksi, vaikka tuomio on selkeästi takaisku perheväkivallasta kärsiville naisille.

- Oli pettymys kuulla tuollainen väite. Puhumme ainoastaan siitä, mitä tässä oikeudenkäynnissä tapahtui ja tässä tapauksessa todisteet olivat Deppin puolella. Tuomio puhuu puolestaan, Vasquez sanoi.

Asianajajilta kysyttiin myös, onko heidän mielestään tuomiolla suuri vaikutus lähisuhdeväkivallan uhreihin tai voiko sillä olla negatiivisia vaikutuksia #MeToo-liikkeelle.

- Vastauksemme tähän on se, että rohkaisemme kaikkia lähisuhdeväkivallan uhreja puhumaan tilanteestaan. Lähisuhdeväkivallalla ei ole sukupuolta. Emme siis usko, että tällä on vaikutusta #MeToo-liikkeelle. Uskomme pikemminkin, että tämä tuomio puhuu puolestaan ja todisteet ovat, mitä ne olivat ja valamiehistö teki yksimielisen päätöksen näiden faktojen perusteella, Vasquez vastasi.

Erityisesti Vasquez on saanut paljon suosiota ja ylistystä sosiaalisessa mediassa. Vasquez paljastikin lyhyesti, miltä yllättävä suosio on tuntunut.

- Se on ollut epätodellisen tuntuista. Ja jos olen rehellinen, niin se on myös ollut jopa hieman häkeltävää. Mutta, jos voin inspiroida nuoria naisia, jotka haluavat opiskella lakialaa ja työskennellä ahkerasti, niin sitten kaikki tämä oli sen arvoista, Vasquez kertoi.

Valamiehistö totesi, että Heard syyllistyi Deppin kunnianloukkaukseen ja tämän vuoksi näyttelijä on määrätty maksamaan ex-aviomiehelleen noin 14,1 miljoonaa euroa. Myös osa Heardin kunnianloukkaussyytteistä hyväksyttiin ja siksi Depp määrättiin maksamaan ex-vaimolleen liki kaksi miljoonaa euroa vahingonkorvauksia.

Oikeudenkäynnin päätyttyä Heard on pysynyt poissa julkisuudesta sen jälkeen, kun hän julkaisi Instagram-tilillään lausuntonsa annetusta tuomiosta. Depp taas on oikeustaistelun jälkeen ehtinyt luoda TikTok-tilin, julkaista oman lausuntonsa tuomiosta ja ilmoittaa tulevasta albumistaan Jeff Beckin kanssa.

Kaikki Depp vs. Heard -artikkelit voit lukea helposti täältä.  

Ben Chew ja Camille Vasquez pitivät puheen oikeustaistelun päätyttyä 1. kesäkuuta oikeustalon ulkopuolella. (kuva: AOP)

Lue myös: Johnny Deppin asianajajat kommentoivat voittoaan: "Vahvistaa sen, mitä olemme sanoneet alusta asti"

Lue myös: Valamiehistö nukahteli Amber Heardin ja Johnny Deppin oikeudenkäynnissä - pitkät videokuulemiset ottivat koville

Lähteet: Variety, Good Morning America

Kilpailut

Uusimmat