Kuva: AOP

Trevor Noah puolustaa Kanye Westiä - "On helppoa seisoa sivussa"

22.08.2022 21:15 - Riia Frost

Kanye West on herättänyt ihmisissä paljon kummastusta viimeaikaisella käytöksellään.

Koomikko ja tv-esiintyjä Trevor Noah, 38, ottaa kantaa viimeaikaiseen julkiseen näkemykseen räppäri Kanye Westistä, 45. West on herättänyt käytöksellään kummastusta, kun hän on muun muassa uhkaillut ex-vaimonsa Kim Kardashianin entistä kumppania Pete Davidsonia. Osa näkee ex-vaimoaan kaipaavan Westin jopa häirinneen ahdistavasti Kardashiania heidän avioeronsa myötä.

Noah puolustaa Westiä Awards Circuit -podcastissa, jossa The Daily Show -juontaja korostaa, että Westin ja Kardashianin tilanne on paljon monimutkaisempi kuin moni luulee.

- On helppoa seisoa sivussa ja nähdä junaonnettomuuden olevan tuloillaan ja olla sanomatta mitään. Sitten vasta, kun juna on syöksynyt pois raiteiltaan, sanomme ”minä tiesin, että näin käy”. Miksi et sitten sanonut mitään? Varsinkin, jos sinulla on minkäänlaista somekanavaa, sinulla on tavallaan velvollisuus puhua totta. Jos näet jotain, sano jotain, Noah toteaa.

Noah ottaa kantaa jopa nykyajan cancel-kulttuuriin, jossa tavoitteena on eristää eriäviä mielipiteitä esittävä henkilö ja asettaa hänet huonoon asemaan. Noah tuomitsee kyseisen kulttuurin täysin.

- Ihmiset ovat paradokseja. Voimme rakastaa niitä, joita vihaamme ja vihata henkilöitä, joita rakastamme, Noah huomauttaa.

- Joten en halua elää maailmassa, jossa jatkuvasti hävitämme ihmisiä kuin roskia, Noah lisää.

Lopuksi Noah ylistää Westin taiteellisuutta ja sanoo uskovansa, että räppäri ansaitsisi uuden mahdollisuuden.

- Kanye West on joku, jolla on pysyvä vaikutus elämääni. Hänen musiikkinsa on kirjaimellisesti vienyt minut läpi elämäni eri vaiheiden. Mutta on myös hetkiä, kun ajattelen, että ”Kanye, menet nyt yli raiteiden”. Mutta voin silti sanoa, että ”välitän sinusta ihmisenä ja siksi puhun näistä asioista ääneen”. Ja sanoa myös, että ”en aio lakata välittämästä sinusta ja alkaa vihata sinua yhtäkkiä”, Noah korostaa.

- Tällä tavalla yritän katsoa maailmaa ja toivoisin, että ihmiset suhtautuisivat minuunkin niin. Meillä kaikilla pitäisi olla mahdollisuus vapahdukseen, Noah lisää.

Toisen kunnioittaminen ja arvostus eivät ole aina olleet Westin ja Noah'in välillä molemminpuolista. Viime maaliskuussa uutisoimme, miten West oli Instagram-julkaisussaan kohdistanut loukkaavia tekstejä Noahia kohtaan ja tämän seurauksena räppäri joutui jäähylle kyseisestä somepalvelusta. Westin syy kyseiselle teolle oli, että Noah oli arvostellut artistin ja Kardashianin käynnissä ollutta eroprosessia. Noah on sanonut, ettei hänellä ollut mitään tekemistä Westin hyllytyksen kanssa.

(kuva: AOP)

 Lue myös: Pete Davidson käy traumaterapiassa Kanye Westin häirinnän takia - "Ei kadu seurusteluaan Kimin kanssa"

Lue myös: Koomikko reagoi Obi-Wan Kenobi -rasismikohuun: 'Star Warsin pitäisi antaa Leialle tummaihoinen poikaystävä'

Lähteet: CNN

Kilpailut

Uusimmat