Kuva: AOP / Atte Kajova

Ylellä tapahtuu uudistuksia - Nenäpäivä-yhteistyö päättyy

24.01.2024 16:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Yle uudistaa hyväntekeväisyyskokonaisuuttaan vuosien 2024 ja 2025 aikana.

Ylen ja Nenäpäivä-säätiön yhteistyö tulee päätökseensä. Yle aikoo uudistaa hyväntekeväisyyskokonaisuuttaan vuosien 2024 ja 2025 aikana. Toimintamallin uudistaminen tavoittelee yhä vaikuttavampaa hyväntekeväisyyskokonaisuutta, Yle tiedottaa.

Uuden mallin tavoitteena on huomioida jatkossa entistä paremmin myös kotimaan tarpeet ja ottaa mukaan uusia järjestökumppaneita. Sisällöillä pyritään tulevaisuudessa takaamaan entistä laajempi ja säännöllisempi näkyvyys kehittyvien maiden ja kotimaan avustustarpeille. Myös nopeampi reagointi maailman tapahtumiin ja akuutisti apua tarvitseviin kohteisiin on tavoitteena.

”Olemme tehneet laajan selvitystyön, jossa on tarkasteltu omaa tekemistämme suhteessa esimerkkeihin ulkomailta, pohdittu uudenlaisia mahdollisuuksia tilanteessa, jossa ihmisten mediankäyttö on valtavassa murroksessa sekä kokeilleet uudenlaisia kampanjoita. Esimerkiksi Apua Ukrainaan -tukikonsertit ja niissä kerätty avustuspotti osoittivat, että pystymme reagoimaan nopeasti ja kokoamaan suomalaisia yhteen auttamaan apua tarvitsevia”, Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen kertoo.

Ylen tukeman hyväntekeväisyyden perusperiaatteet pysyvät kuitenkin jatkossakin samana. Yle voi tukea avustustyötä omalla ohjelmatoiminnallaan, mutta se ei kerää rahaa tai tee avustustoimintaa.

”Yhteistyö Nenäpäivän ja järjestöjen kanssa on ollut erinomaista. Olemme onnistuneet luomaan ja ylläpitämään brändiä vahvassa median murroksessa. Nyt on oikea hetki pohtia uudenlaisia yhteistyön muotoja ja sisältöjä”, Pokkinen sanoo.

Uusista ohjelmakonsepteista kerrotaan myöhemmin keväällä lisää.

Lue myös: Hän on Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittaja - "Tämä on niin rakas resepti mulle"

Lue myös: Vuoden katsotuimmat tv-ohjelmat julkistettiin - tässä kolmen kärki

Lue myös: Martin Scorsese rikkoi Steven Spielbergin Oscar-ennätyksen - teki samalla historiaa

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat