Tämä on kevään ruokavaliotrendi

23.04.2010 11:05 -

Moni havahtuu keväisin kiinnittämään entistä enemmän huomiota ruokavalioonsa. Ravitsemusterapeutti Hanna Partasen mukaan tänä keväänä on erityisen trendikästä sisällyttää ruokavalioonsa niin sanottuja superruokia.

Televisiostakin tutun ravitsemusterapeutti Hanna Partasen mukaan tänä keväänä ei ole nähtävissä mitään selkeää laihdutustrendiä. Partasen mukaan superruuat ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina, mutta hän ei ole täysin vakuuttunut goji-marjan ja kaakaopapujen ylivertaisuudesta.

- Haluaisin nähdä tutkimuksen, jossa laitettaisiin esimerkiksi goji-marja ja mustikka samaan tutkimukseen ja vertailtaisiin, onko goji oikeasti niin paljon terveellisempi. Vähän epäilen, ettei ole. Tietysti kaikki, mikä lisää kasvisten, hedelmien ja marjojen syömistä on hyvä juttu. En silti nostaisi yhtä ylitse muiden, monipuolisuus on tässäkin kaiken A ja O, Hanna Partanen sanoo Voicen haastattelussa.

Partanen muistuttaa, että esimerkiksi mustikalla on tutkimusten mukaan näkökykyä parantava ja tiettyjä silmäsairauksia ehkäisevä vaikutus. Karpalolla ja puolukalla puolestaan on positiivinen vaikutus virtsatietulehduksen ehkäisemisessä.

- Suomalaisilla on jotenkin huono ruokaitsetunto. Ajatellaan helposti, että muualla on paremmin. Meillä on oikeasti paljon terveellisiä ja hyviä ruokia, kuten ruisleipää, sieniä ja marjoja. Jotenkin yritämme mennä merta edemmäs kalaan, Partanen sanoo.

Superruokien lisäksi vähähiilihydraattiset dieetit puhuttavat myös jälleen hieman normaalia enemmän. Hanna Partasen mukaan vhh-dieetit kuitenkin tulevat ja menevät aalloittain.

Kilpailut

Uusimmat