Suomalainen huippusuunnittelija koukussa kirpputoreihin

25.06.2011 10:22 - Eeva Rajala

IVANA Helsinki -merkin luoja, suomalainen huippusuunnittelija Paola Suhonen käy todella usein kirpputoreilla. Hän myöntää, että pitää vähäksi alkaa hillitä kirpputoriostoksia.

Paola Suhonen on vastikään muuttanut New Yorkista Los Angelesiin. Samassa muuttoprosessissa hän joutui käymään läpi suuren vaatevarastonsa. Kirppariostoksia oli kertynyt runsain mitoin.

- Jouduin roudaamaan ne kaikki itärannikolta länsirannikolle ja totesin, että vähäksi aikaa pitää hillitä kirpputoriostoksia. Muuten rupeaa loppumaan tila, Suhonen kertoo Voicelle.

Suhonen vannoo kierrätyksen nimiin. Kirpputoreilta vaate- ja sisustussuunnittelija ostelee vaatteiden lisäksi vähän kaikkea: astioita koruja ja kenkiä. Vaatteet ovat kuitenkin se, mitä hän ensimmäisenä selaa läpi kirppareilla.

- Olen ostanut valtavasti astioita. Jossain vaiheessa keräsin aika innokkaastikin 50-luvun Suomi-lasia, kun sitä vielä löytyi, Suhonen muistelee.

Suhosen mukaan hän ei välttämättä vaatesuunnittelijana ala tuunailla kirpputoreilta löytämiään vaatteita. Se riippuu, kuinka osuvia ja sopivia vaatteet ovat.

- Välillä niitä joutuu ihan koon puolesta suurentamaan tai pienentämään tai sitten pitää jotain helmaa lyhentää, Suhonen selventää.

Esimerkiksi pitkistä iltapuvuista saa huippusuunnittelijan mukaan lyhentämällä hienoja pikkumekkoja arkikäyttöön.

Suhosen erilaista kädenjälkeä pääsee katsomaan Kokkolan asuntomessuilla heinä- ja elokuun vaihteessa. Suhonen on nimittäin suunnitellut erään asunnon sisustuksen kierrätystä silmällä pitäen.

Kilpailut

Uusimmat