Käyvätkö uuden scifi-sarjan uhkakuvat tulevaisuudessa toteen?

08.08.2012 08:15 - Eeva Rajala

Samuli Vauramo tähdittää uutta, tänään alkavaa kansainvälistä digi-sarjaa H+. Vauramo kertoo Voicelle sarjan käsittelemästä nanoteknologiasta ja sen uhkakuvista.

Sarjassa ihmiset ovat jättäneet kännykkänsä ja kannettavat tietokoneensa ja innostuneet nanoteknologisesta H+ -implantista, joka pitää heidät kytköksissä nettiin vuorokauden ympäri. Teknologia näyttää kuitenkin pian myös huonot puolensa.

Sarja saattaa ennakoida tulevaisuutta, sillä Vauramon mukaan eräs ison teknologiayrityksen entinen johtaja oli uumoillut kirjoittamissaan teeseissään, mihin suuntaan teknologia on menossa.

- Yllättäen, vaikka hän ei tiennyt tästä meidän H+ -projektista mitään, hänen viimeinen teesinsä oli nimenomaan se, että lopulta tulemme olemaan jollakin nanoteknologisella implantilla yhteydessä nettiin 24/7, tarvittaessa ja halutessamme. Hän myös varoitteli, millaisia uhkakuvia se tuo tullessaan. Niitä käsitellään tässä sarjassa, Vauramo kertoi Voicelle eilen.

Mutta olisiko Vauramo itse valmis ottamaan nanoteknologisen implantin, joka pitäisi miehen kytköksissä nettiin tarvittaessa koko ajan?

- Voi olla, että jos se yleistyisi niin paljon, ettei vain tulisi toimeen elämässä, niin ehkä sitten pitäisi hankkia implantti aivoihin. Minulta kysyttiin sitä aiemmin. Ensin sanoin, etten missään nimessä, mutta on kuitenkin aika paljon asioita, mitkä ovat tulleet kovalla vauhdilla meidänkin elämäämme, mistä olemme aiemmin ajatelleet, ettemme tarvitse tuollaista, Vauramo pohtii.

Vauramo tietää monia ihmisiä, jotka yrittivät aikoinaan olla hankkimatta kännykkää. Näyttelijä kertoo, ettei ihminen voi nykyään enää elää ilman kännykkää, sillä maailman on nopeutunut niin kovasti.

- Viimeksi eilen minulle kävi niin, etten päässyt nettiin. Olin liikenteessä kaupungilla ja jouduin soittamaan kaverille, että hän kävisi netissä puolestani katsomassa yhden osoitteen.

Tuottaja Bryan Singerin uusi kansainvälinen digisarja H+ alkaa huomenna YouTubessa. Katso sarjan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat