IS: Yle satsasi miljoonia floppiohjelmaan

09.10.2012 07:45 - Eeva Rajala

TV2:lla käynnistyy ensi vuonna uusi tanssikilpailu, joka on yksi Yleisradion historian suurimmista viihdepuolen satsauksista. Ohjelmalla ei kuitenkaan ole maailmalla mennyt kovin hyvin, kertoo Ilta-Sanomat. 

Pakko tanssia -ohjelma perustuu brittiläiseen Got to Dance -formaattiin, johon voivat osallistua kaikenikäiset tanssijat. Pääpalkintona on 30 000 euroa ja kuvaukset alkavat tammikuussa. Ohjelman tarkkaa ostohintaa ei Yleltä paljasteta, mutta fiktiopäällikkö Olli Tolan mukaan kyse on suursatsauksesta, jonka hinta on kokonaisuudessa miljoonatasoa. 

Ohjelma alkuperäismaassa tanssikisan suosio on Ilta-Sanomien mukaan ollut varsin maltillinen. Parhaimmillaan se on kerännyt vain 1,3 miljoonaa katsojaa, mikä on Ison-Britannian mittapuulla melko vähän. Yhdysvalloissa ohjelman esittäminen lopetettiin kuukauden kuluttua ja formaatin oikeudet ostanut australialainen Fox8-kanava on perunut ensimmäisen tuotantokauden toistaiseksi. Puolassa on käynnistymässä ohjelman toinen tuotantokausi.

Ilta-Sanomissa ihmetellään, miksi ohjelmaa mainostetaan menestysformaattina, kun se on lähinnä maltillisesti jos ei lainkaan menestys, ja formaatti on levinnyt vain yllä kerrottuihin maihin.

- Olet oikeassa, ettei tämän formaatin menestykselle ole kovin monessa maassa testattua varmuutta, mutta jostainhan ne menestystarinat aina lähtevät liikkeelle, kertoo Tola lehdelle.

- Mikään varma menestyskonseptihan tämä ei ole, mutta Pakko tanssia sopii Yleisradiolle, koska siinä on sellaista iloista, kaikenikäisille sopivaa goodwill-henkeä, Ylen luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén mainitsee.

Pakko tanssia -ohjelman tuomaristo ja juontajat julkistetaan myöhemmin.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat