Floppielokuvia miljoonapalkalla – tässä Hollywoodin ylipalkatuimmat tähdet

05.12.2012 08:45 - Eeva Rajala

Talouslehti Forbes on jälleen listannut Hollywoodin ylipalkatuimmat tähdet ja listan kärjessä näyttää vuodesta toiseen olevan sama mies. 

Tänä vuonna Eddie Murphy on kirinyt listan kärkeen, kun hän vielä viime vuonna oli vasta toiseksi ylipalkatuin. Murphyn elokuvat ovat olleet järjestyksessään kassapettymyksiä, vaikka mies saakin miljoonapalkkaa. Murphyn viime vuosien elokuvat kuten Imagine That, A Thousand Words ja Tähtivieras Dave ovat olleet floppeja.

Forbes-lehden laskujen mukaan Murphyn kolme viimeisintä elokuvaa ovat tuottaneet vain 2,30 dollaria jokaista Murphyn saamaa palkkadollaria kohden. Muun muassa viime vuonna julkaistu Tower Heist -elokuva oli pettymys ja tuotti vain 75 miljoonaa dollarin budjetin tuplata. Forbesin mukaan elokuvaa voi kutsua menestyselokuvaksi vain siinä tapauksessa, että se elokuvan tuotantobudjetti saadaan tuplata takaisin ja lisäksi saadaan takaisin elokuvan mainontaan käytettävät miljoonat.

Tuntuu siltä, että vaikka Murphy yrittäisi kuinka keksiä itseään uudelleen, hänen uudet elokuvansa ja roolit eivät pärjää vanhalle kunnon Axel Foleylle ja Beverly Hills kyttä -elokuville. Mies on todennäköisesti huomannut tämän, sillä suunnittelee Axel Foleyn ympärille sijoittuvaa Beverly Hills kyttä -televisiosarjaa.

Forbesin ylipalkatuimpien näyttelijöiden listalla toisena on Greyn anatomia -sarjaakin tähdittänyt Katherine Heigl. Hänen viimeisin elokuvansa One for the Money tuotti vain 37 miljoonaa dollaria, vaikka budjetti oli 40 miljoonaa. Ylipalkatuimpien tähtien listan kärkipäässä ovat myös muiden muassa Reese Witherspoon, Sandra Bullock ja Jack Black.

Ylipalkatuimmat Hollywood-tähdet top-10:
1) Eddie Murphy
2) Katherine Heigl
3) Reese Witherspoon
4) Sandra Bullock
5) Jack Black
6) Nicholas Cage
7) Adam Sandler
8) Denzel Washington
9) Ben Stiller
10) Sarah Jessica Parker

Katso koko lista täältä! (Forbes)

Lähde: Forbes

Kilpailut

Uusimmat