Tänään tv:ssä: Renny Harlinin floppielokuva

04.07.2013 07:45 - Mikko Räsänen

Tänään tv:ssä tuleva Mindhunters ei ole ohjaaja Renny Harlinin ohjaajauran komeimpia hetkiä.

Renny Harlinin Mindhunters (2004) kohtasi vastoinkäymisiä pitkin sen teon. Casting-vaiheessa moni tunnettu näyttelijä kieltäytyi mahdollisuudesta näytellä elokuvassa. Ainakin Reese Witherspoon, Gerard Butler, Martin Sheen, Gary Busey ja Christopher Walken kuuluvat tuohon joukkoon. Lopulta elokuvan tunnetuimmiksi nimiksi jäivät Christian Slater ja Val Kilmer, joiden tähti oli jo vuosia ollut laskussa.

Val Kilmerkin mukaan saamiseksi piti tehdä erityisjärjestelyjä. Kilmer oli seuraavaksi näyttelemässä pornotähti John Holmesia Wonderland Murders -elokuvassa ja asetti Mindhunters-roolinsa ehdoksi sen, että hän saa kasvattaaa Holmes-rooliin vaadittua pitkää tukkaa kuvausten ajan.

Mindhuntersin julkaisukin viivästyi ja lopulta kävi niin, että se julkaistiin USA:ssa vasta 2005, jolloin se oli saanut ensi-iltansa kaikkialla muualla maailmassa. Elokuva oli kaupallinen pettymys, sillä 27 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva tuotti lopulta vain 21 miljoonaa dollaria.

Kun elokuva tulee tänään televisiosta, kannattaa katsojien tarkkailla kahta asiaa. Renny Harlinin tavaramerkki on laittaa jokaiseen elokuvaansa Suomen lippu. Mindhunters ei ole poikkeus, vaan lippu vilahtaa eräässä kohtauksessa. Harlin itse tekee myös pienen cameo-roolin.

Mindhunters
Nelonen
Tänään klo 22.00

Kilpailut

Uusimmat