Hups, tästä tulikin katastrofi! Lue ohjeet DIY-kynsilakkamarmorointiin, ehkä onnistut paremmin?

26.03.2019 08:00 - Emilia Liinpää

Kun on impannut tahtomattaan kynsilakan tuoksua viimeisen tunnin ajan, meinaa olotila olla varsin erikoinen. Kirjoitanpa nyt näissä tiloissa sitten ohjeen kynsilakkamarmorointiin, joka omalta osaltani lähti lapasesta ja johti katastrofiin.

Toki voisi kuvitella, että jos ala-asteella on kuvannut oman askarteluvideon, jossa ohjeistetaan, miten tehdään paperimassapalloista ja piipunrassista valtavan tarpeellinen pupuavaimenperä, pystyisi dippailemaan parit posliiniesinet marmorivedessä.

Reippaana, käsistä kätevänä naisena päätinkin aloittaa työhuoneemme sisustusprojektin (lisää tulevissa postauksissa) tuunaamalla jo olemassa olevia tavaroita tulevan huoneen tyylin mukaiseksi. Kukapa ei tarvitsisi työhuoneeseensa marmoroitua salaattilautasta, tai kynttilänjalkoja, joihin ei ole kynttilöitä? Todellisuudessa keksin vain tekosyyn tarttua marmoritoimeen, sillä halusin ehdottomasti testata tätä maailman helpointa tapaa elvyttää vanhoja esineitä. Jos se onnistuisi, esineet näyttäisivät upeilta ja meikämandoliini ratsastaisi trendien aallon harjalla kuin ehta bloggaaja konsanaan.

Niin siinä sitten kävi, että homma ei sujunutkaan kuin Störmsössä (aivan varmasti ovat pirulaiset marmoroineet menestyksekkäästi), vaan joudun pahaan marmorikierteeseen, joka johti loppujen lopuksi katastrofiin. Aloitin varovasti mukeilla, ne menivät pieleen. Sitten dumppasin lautasen kynsilakkaveteen – siitähän tuli ihan kiva! Tästä rohkaistuneena pistin kynttilänjalkojakin menemään, toinen ihan ok, toinen vähemmän ok. Nyt oli pakko kokeilla isoa lasipulloa – ei mitään järkeä. Lasipullon jälkeen pistin pari Iittalaakin uiskentelemaan, niistä vasta hirveitä tulikin!

Olin koukussa ja halusin onnistua, etsin kuumeisesti tavaroita marmoroitavaksi, enää ei millään ei ollut väliä. Kaivoin vanhat joulukoristeet ja valehtelin itselleni, kuinka ihanaa olisi tuunailla joulukoristeet kauniinvärisiksi. Mitä vielä, roskiin! Mikään tavara ei ollut turvassa, kun pyöriskelin kynsilakkahöyryissäni etsien seuraavaa uhria. Pian luulin keksiväni nerokkaimman suunnitelman ikinä.

Katseeni osui hyllyllä makoilevaan, metalliseen clutch-laukkuun. En ole käyttänyt sitä vuosiin ja sen pinta marmoroituisi aivan varmasti kauniisti! Silmät kiiluen nappasin laukun mukaani ja astelin sateenkaaren väreissä hehkuvan vadin luokse. Valitsin ”huolella” värit ja annoin laukun upota syvyyksiin. Lopputuleman näkeekin sitten kuvista. Tavallaan se voisi olla hyvä, mutta tavallaan se ei ole ollenkaan.

Loppujen lopuksi luovutin ja istuin keskellä marmorointihelvettiä järkyttävässä lakan hajussa, sormet kuivuneessa kynsilakassa (niistä roikkui myös karvoja!?), kulho edelleen täynnä lakkavettä (en tiennyt mihin vesi pitäisi dumpata), viltti korvien ympärillä, maani myyneenä. Visioni meni pieleen. Voiko minusta koskaan enää tulla pupuavaimenperävideojuontajan tasoista askartelijaa?

No jäi sieltä käteen se salaattilautanen!

Mutta sinä, hyvä lukija, voit tehdä asiat toisin! Tässä siis ohje maailman helpoimpaan marmorointiin, joka kuitenkin vaatii aikaa, tarkkuutta, suunnitelmallisuutta ja kärsivällisyyttä. Tai sitten alhaisia marmoristandardeja.

Tarvitset:

 • Valitsemiasi esineitä (suosittelen valkoisia, ei läpinäkyviä, eikä ainakaan kondomin muotoista joulukoristetta)
 •  Kulhon marmorivettä varten
 •  Valitsemiasi kynsilakkoja
 •  Tikun tai topsin
 •  Pyyhkeen

Ohje:

 1. Täytä kulho lämpimällä vedellä
 2. Kaada valitsemasi kynsilakka veteen niin, että sen päälle muodostuu kalvo
 3. Dippaa valitsemasi esine hellävaroen veteen ja pidä siellä muutama sekunti
 4. Käytä tikkua kuljettamalla sitä esineen ympäri vedessä, jotta kalvo ei lähde esineen mukana
 5. Laita esine kuivumaan
 6. VALMIS!

Muista nämä:

 •  Ole kärsivällinen ja tee kaikki rauhassa
 •  Valitse juoksevia kynsilakkoja
 •  Valitse esineesi etukäteen ja mieti värit, joilla haluat marmoroida
 •  Älä dippaa laukkujasi veteen
 •  Pidä ikkunat auki jo alusta alkaen
 •  Käytä hansikkaita
 •  Älä joudu kierteeseen

Mukavia DIY-hetkiä kaikille ja tsemppiä viikkoon! <3

 - E

Seuraa blogia Bloglovin'issa ja Instassa!

Lue myös:

Tunkkipakkomielle ja hammasharjahamstraus - automatka Italiaan voi alkaa!

Mokasin hääpukuni kanssa – älä tee samoja virheitä kuin minä!

 Luuydinleipävirhe ja Tallinnan ”salainen helmi” – miksi en tiennyt siitä aiemmin!?

- 6 kiloa kuudessa viikossa, vessapaperirullajuhlat ovat vihdoin takanapäin!

Neljä hääkakkua ja yksin alttarille – 6 yksityiskohtaa häistämme Italiassa

Määmatka ja vakoojatason salakuljetus

Kihlaus Italiassa ja Laura Voutilaisen enkelikuoro

Kommentoi