Iik, reissu lähenee! Jos haluat itse jättää kaiken ja karata maailmalle, lue ensin nämä vinkit.

11.02.2020 08:53 - Emilia Liinpää

Matka lähenee, samaan aikaan liian hitaasti ja samaan aikaan liian nopeasti. Tekemistä riittää pienimmistäkin yksityiskohdista isoihin linjoihin. Onneksi olemme aloittaneet tarpeeksi ajoissa! Vai olemmeko sittenkään? Kokosin tähän yhteen läjään muutaman tähän asti oppimamme asiat unelmareissun järkkäämisestä.

Seuraa unelmareissua myös Instassa: @emiliabtwn

Tee päätös ja usko siihen

Tämä on kaiken alku ja juuri. Kuulostako oksettavalta kliseeltä? Saa kuulostaakin. Suurin osa meistä on itse itsensä esteenä. Mekin luulimme pitkään, että tämä ei ole mahdollista. Tämä oli kuitenkin vain harhaa, jonka olimme itse luoneet ympärillemme. Jos vain ymmärrät, että elämän ei tarvitse mennä niin, kuin olet pitkään luullut, tai miten sinulle on opetettu, vaan juuri niin kuin haluat. Voit luoda omat sääntösi – jälleen yksi klisee, mutta niin totta!

Näytänkö siltä, että olen tehnyt päätökseni :D

Aloita ajoissa

Mitä aikaisemmin aloitat, sen parempi! Tämä pätee esimerkiksi rahan säästämiseen, tavaroiden myymiseen, pakkaamiseen. Vaikka matkalla voi elää vailla suurempia suunnitelmia, kannattaa valmistelut tehdä huolella. Itse haaveilen rauhallisista viimeisistä hetkistä Suomessa – ehkä joku ihana illallinen ja pitkät yöunet ennen laivamatkaa? ILMAN viimehetken sekoiluja kuten: ”Missä helvetissä se passi on?” ”Ai meillä olikin 20 muuttolaatikkoa vielä muutettavana!”, ”Unohdin kääntää postin!?”. Yksinkertaisesti: ALOITA NYT.

Ota selvää asioista

Tämä säästää aikaa, rahaa ja hermoja. Selvitä mahdollisimman paljon asioita, tutki miten muut ovat tehneet asioita ja inspiroidu. Nauti myös selvittelyprosessista ja suunnittelusta. Älä kuitenkaan suunnittele liikaa, sillä välillä parasta on mennä virran mukana.

Myy tavarasi, kevennä taakkaasi

Tämä jos jokin vasta tyydyttävää onkin! Kuinka puhdistavaa onkin ollut myydä, kierrättää tai heittää pois turhia asioita elämästään. Matkan takia olemme kovalla kädellä päässeet eroon aikamoisesta tavarapaljoudesta, ihan eri tavalla kuin vaikka muuttaessa toiseen kämppään. Matkabudjettikin karttuu samalla – siis täydellistä!

Näitäkin maisemia tullaan varmasti ihailemaan

Puhu asiasta mahdollisimman monelle

Toinen supertärkeä pointti. Aluksi mietin, etten kehtaa hehkuttaa tätä asiaa, sillä ”Kell' onni on, se onnen kätkeköön”. Sitten kuitenkin ymmärsin, että eihän tässä mitään häveliästä tarvitse olla – näytä, kuinka onnellinen olet! Kerro kaikille suunnitelmistasi ja vastaanota kaikki tuki, mitä saat. Voit yllättyä, mitä kaikkea voi tapahtua, jos vain puhut asiasta ääneen – tämähän pätee mihin tahansa unelmaan.

Mieti, mitä haluat reissultasi saavuttaa

Kuten edellisessä postauksessani kävikin ilmi, on hyvä kirjata ylös ajatuksia siitä mitä matkallaan haluaa saavuttaa. Onko se pelkästään uusien kulttuurien kohtaamista ja kokemusten karttamista, vai sisältyykö siihen jotain vielä enemmän. Lepoa, itseensä tutustumista, suuria muutoksia?

Dokumentoi ajatuksiasi ja tuntemuksiasi alusta alkaen

Matka tulee muuttamaan varmasti meitä molempia puolisoni kanssa ja siksi haluankin pitää yllä tunteita ja ajatuksia myös ennen reissua. On erittäin mielenkiintoista verrata tätä hetkeä vuoden päähän! Mikä muuttui? Mikä pysyi? Olenko ihan eri ihminen, vai ihan vähän vaan? Aion myös kirjoittaa listan siitä, mitä en halua enää olla tai tehdä – sekä päästää niistä irti!

Täytä kalenterisi läheistesi tapaamisilla

Haikeinta koko hommassa on jättää läheiset ihmiset ja missata kaikki kiva heidän elämässään. Siispä pitää ottaa kaikki irti ennen reissua! Onneksi nykyään yhteydenpito on helppoa, mutta ei se silti live-näkemistä korvaa. Kalenteri täyttyy, pikkuhiljaa!

Käy lääkärissä, hoida vakuutukset, hoida asunto, käännä posti..

Kaikenmoisia käytännön asioita on tehtävä, pelkkä unelmointi ja haihattelu ei ihan vie perille asti. Siksi onkin hyvä tehdä oma TODO-lista, johon voi kerätä kaikki mahdolliset tehtävät. Me käytämme tähän Trelloa ja se on toiminut superhyvin. Budjetointiin vanha kunnon Excel toimii loistavasti.

Pureudutaan hieman enemmän budjettiin ja matkakohteisiin, kunhan ne tässä vielä selviävät. Nyt pyydän teitä kaikkia miettimään, että mitä te IHAN OIKEASTI haluatte. Jos haluatte lähteä maailmalle, te pystytte kyllä. Jos haluatte vaihtaa ammattia, se onnistuu.

Anna itsellesi lupa uskoa.

Kivaa viikkoa, jipiiiiiiiiiiiiiiiiiiii <3

Lue myös:

 NYT LÄHTI! Irtisanouduin töistäni ja toteutan vihdoin haaveeni – ei enää entistä elämää!

 ”Luulin, että Pikku G kasvoi aikuiseksi ja hänestä tuli Cheek” – onko sinullakin ollut mitä oudoimpia uskomuksia?

Vinkkejä ja suositteluita häihin - no okei, pari kuvaakin!

Muutama kuvahelmi syksyiseltä Italian matkalta. Kurkista kuvat ja lähde hetkeksi pakoon kaamosta!

Apua olen niin innoissani! Kekkasin miten unelmat toteutuvat ihan oikeasti!

Häämme Toscanassa - ihanat kuvat taianomaisesta viikonlopusta. Take me back!!

Häät ovat ohi ja minä haistelen tyhjennettyjä vesileluja.

Olipahan polttarit – kesti viikkoja toipua!

Ei kun nyt siis ihan oikeasti! Kokeilkaa tätä jälkkäriä, en ole ikinä syönyt mitään näin hyvää!

Puhutaan hetki kuolemasta – tämä on minun tarinani menetyksestä

Kommentoi