Hui, kevään EHDOTTOMASTI herkullisin dekkari on ilmestynyt! Lue täältä, miten voit voittaa kirjan omaksesi!

23.04.2020 09:32 - Emilia Liinpää

Olen jäätävä dekkarifani, sekä true crimen suurkuluttaja. Seuraan uutisia, katson dokumentteja, luen kirjoja. Kaipaan jatkuvasti lisää kulutettavaa ja siksipä uuden dekkarin ilmestyminen saa aina sukat pyörimään jaloissani vimmatusti.

*KIRJA SAATU

Minua kiehtoo se, mikä saa ihmisen tekemään niin pahoja asioita toiselle ihmiselle, mitä ihmettä siellä pääkopassa tapahtuu ja miten tuohon tilanteeseen joudutaan – tilanteeseen, jossa halutaan satuttaa toista? Toinen lähellä sydäntäni (voiko nyt noin edes sanoa) oleva asia on tietenkin itse rikostutkinta. Johtolangat, aihetodisteet, todisteet. Looginen päättely, poissulkeminen, psykologia. Kiinnostavin uusin aihe on erilaisten todisteiden pitävyys ja väärin tuomitut ihmiset – oikeusjärjestelmä (ainakaan Jenkeissä) ei vain yksinkertaisesti ole sitä, mitä oletamme.

Ei tosiaan mikään ihme, että kulutan dekkareita, jos en ole katsomassa dokumentteja. Ystäväni ovat useasti todistaneet minun tuhoavan hankkimani lomapokkarit uima-altaalla, sillä en malta edes uinnin ajaksi päästää niitä käsistäni. Noin kärjistetysti! Siispä en voinut olla onnellisempi, kun kuulin että;

a) tänä keväänä ilmestyy uusi, esikoiskirjailijan dekkarikirja

b) sain kirjan itselleni luettavaksi!!

Elina Backmanin esikoiskirja Kun kuningas kuolee kertoo Hartolan Tainionvirrasta vuonna 1989 löytyneen nuoren tytön kuolemasta, josta helsinkiläinen toimittaja Saana Havas kiinnostuu kolmekymmentä vuotta myöhemmin. Samaan aikaan taas Helsingissä tapahtuu raaka murha, jota rikosylikomisario Jan Leino lähtee selvittämään. Se miten nämä kaksi tarinaa kietoutuu yhteen, vai kietoutuvatko sittenkään, jätän teille lukijoille selvitettäväksi!

Hartolaan pääosin sijoittuva kirja on saanut tuulta allensa oikeassa elämässä mysteeriksi jääneestä kuolemantapauksesta, josta Backman kertoo aiemmin ilmestyneessä Voice.fi:n haastattelussa.

”Dekkarisarjan avaus kuin kirpeä karkki” pitää toden totta paikkansa. Jo kirjan visuaalinen ilme antaa lupauksen raikkaasta dekkarimaailman tuulahduksesta. Kun kuningas kuolee -kirjan kiehtova mystiikka ja toisaalta realistiset lokaatiot ja henkilöhahmot luovat vastustamattomat kantimet herkulliselle lukumatkalle. Kuten tiedämme, nyt jos koskaan kaipaamme elämäämme kiinnostavia tarinoita, jotka pitävät otteessaan ja auttavat meitä sukeltamaan täysin toiseen maailmaan. Mikä voikaan olla parempaa, kuin rakentaa itsellensä mitä mielettömin lukunurkka, nauttia lasi viiniä ja uppoutua uunituoreen kirjan pariin?

Usein sanotaan, että hyvä kirja ”ahmitaan” siltä istumalta, mutta koska tällä kertaa kyseessä on kirpeä karkki, se kannattaa nauttia kuten pitääkin: makustellen, nauttien kirpakoista sähköimpulsseista, jotka valtaavat leukapielet ja tajunnan säännöllisen epäsäännöllisesti.

Kirpeään karkkiin kun ei koskaan kyllästy.

OSALLISTU KILPAILUUN JA VOITA KUN KUNINGAS KUOLEE -DEKKARI ITSELLESI!

Kilpailuun osallistuminen tapahtuu tällä kertaa Instatililläni @emiliabtwn. Käy kurkkaamassa kilpailun ohjeet sieltä ja osallistu – voit päästä ensimmäisten joukossa nautiskelemaan tuoreesta dekkarihelmestä!

Ihanaa viikonloppua jokaiselle, onneksi maailmassa on ihmisiä, jotka tuottavat tarinoita meille luettavaksi!

 - Emilia

Lue myös:

Mitä oikeasti tapahtuu suljettujen ovien takana korona-aikana? Ihmiset kertovat hämmentävimmät tekonsa.

 NYT LÄHTI! Irtisanouduin töistäni ja toteutan vihdoin haaveeni – ei enää entistä elämää!

 ”Luulin, että Pikku G kasvoi aikuiseksi ja hänestä tuli Cheek” – onko sinullakin ollut mitä oudoimpia uskomuksia?

Vinkkejä ja suositteluita häihin - no okei, pari kuvaakin!

Muutama kuvahelmi syksyiseltä Italian matkalta. Kurkista kuvat ja lähde hetkeksi pakoon kaamosta!

Apua olen niin innoissani! Kekkasin miten unelmat toteutuvat ihan oikeasti!

Häämme Toscanassa - ihanat kuvat taianomaisesta viikonlopusta. Take me back!!

Häät ovat ohi ja minä haistelen tyhjennettyjä vesileluja.

Olipahan polttarit – kesti viikkoja toipua!

Ei kun nyt siis ihan oikeasti! Kokeilkaa tätä jälkkäriä, en ole ikinä syönyt mitään näin hyvää!

Kommentoi