Amerikkalaislehti hehkuttaa Suomea: Älykkäitä lapsia ja onnellisia äitejä

22.07.2013 11:15 - Rea Tallgren

Amerikkalainen lehti The Atlantic on julkaissut pitkän artikkelin siitä, mitkä asiat Suomessa ovat paremmin kuin Yhdysvalloissa. Lehden mukaan vastaus on lähestulkoon kaikki.

The Atlantic -lehden artikkelissa hehkutetaan Suomen olevan paras paikka maailmassa - varsinkin jos olet äiti. Äidit saavat pitää pitkän äitiysloman, heillä on mahdollisuus jäädä kotiin jos lapsi sairastaa ja he saavat valtiolta äitiyspakkauksen ennen synnytystä.

Myös isillä on mahdollisuus pitää isyyslomaa, jotta kaikki vastuu vauvasta ei jää äideille. Toisin kuin Amerikassa, suomalaisvanhemmat saavat valtiolta lapsilisää. 

Suomen kerrotaan artikkelissa olevan maailman toiseksi onnellisin maa. Suomessa kerrotaan myös olevan todella alhaiset lapsikuolleisuusluvut. Lehden mukaan Suomessa on vähemmän köyhyyttä kuin Yhdysvalloissa, ja sen koulut menestyvät huomattavasti paremmin kuin amerikkalaiset. Artikkeli kertookin suomalaislasten olevan älykkäitä ja - kuten koko artikkeli korostaa - onnellisia.

Salaisuuden Suomen onneen uskotaan olevan se, että Suomessa jokainen maksaa veroja. Veroja, joiden tarkoitus on taata jokaisella suomalaiselle esimerkiksi ilmainen terveydenhuolto ja oikeus koulutukseen.

Lähde: The Atlantic

Kilpailut

Uusimmat