Säilytä kauniisti - 5 vinkkiä

15.01.2013 18:15 - Heli Thoren

Klemmarit sikin sokin ja varanapit hukassa? Hyvä säilytysratkaisu paitsi helpottaa kaaosta myös näyttää kauniilta.  

Kun kodin säilytysratkaisuissa malttaa nähdä vähän vaivaa, ei tavaranpaljous olekaan harmi, vaan visuaalinen ilo. Oli kyse sitten puikoista ja villalangoista tai lasten harhailevista askarteluhelmistä, käytä säilytysratkaisua miettiessä mielikuvitustasi. Näillä vinkeillä pääset alkuun:

1. Pieniä tavaroita voi säilöä muuallekin kuin sikin sokin laatikon pohjalle. Pikkutavarat löytyvät paremmin, kun niillä on oma paikkansa. Säästä kauniit hillopurkit ja laita niihin pesun jälkeen ompelutarvikkeita, askarteluvälineitä tai koruja. Hanki hillopurkkien kaveriksi vielä muutama värillinen lasipurkki. Näin voit tehdä purkkikokoelmastasi osan sisustusta. Lasipurkkien läpi näet myös heti, mitä ne sisältävät.

 2. Jos kaappitila tuntuu loppuvan kesken, laajenna säilytystiloja muuallekin. Kauniit vanhat matkalaukut, korikassit tai kangaspussukat ovat paitsi ihana sisustuselementti myös oiva kätkö treenikassille tai vaikkapa pöytäliinoille.

3. Kannellinen, vankka säilytyslaatikko toimii myös istuimena, kukkapöytänä tai kahvikupin laskupaikkana. Vanha kirstu toimii olohuoneen pöytänä, mutta kätkee myös sisäänsä joulukoristeet.

4. Mieti toimivuutta ja säilytystä jo tilan sisustusta miettiessä. Jos eteiseen tullessa lasket avaimet ja taskun pohjalla pyörivät kolikot jonnekin, hanki niille kaunis kulho tai rasia. Jos poltat kotona usein tuikkuja, hanki niille kaunis lasipurkki, jossa ne ovat nätisti käden ulottuvilla.

5. Vältä viskomasta tavaroita, joille et juuri nyt keksi paikkaa, lipaston uumeniin. Jos tavara on turha, luovu siitä. Jos kyseessä on säästettävä paperi, hanki ohut kansio, missä aiot kodin tärkeitä papereita säilyttää. Näin vältyt ikäviltä röykkiöiltä ja epämääräisiltä

Kilpailut

Uusimmat