Kokeile: Raikas kesäjuoma, joka saa ihosi hehkumaan

27.07.2014 14:15 - Linda Arponen

Ihanan kesäjuoman valmistaminen on helppoa ja lopputulos lisäksi huipputerveellinen.

Jos tavallinen vesi alkaa tuntua tylsältä, kokeile alta löytyvää herkullista juomareseptiä. Tätä vihreää minttu-inkivääriteetä on paras juoda kahdesta kolmeen lasillista päivässä lähes tyhjään vatsaan, jotta siitä saa parhaimman hyödyn. Sitä voi käyttää ikään kuin palautusjuomana esimerkiksi liikunnan tai ulkona oleilun jälkeen.

Juoman ainesosat sisältävät seuraavanlaisia terveyshyötyjä, erityisesti iholle:

  • Minttu: Mintun viilentävä vaikutus voi helpottaa kasvojen punoitusta alentamalla kehon lämpötilaa. Minttu voi myös vähentää stressin aiheuttamaa aknea ja ihottumaa.
  • Vihreä tee: Teen antioksidantit auttavat ehkäisemään sydänsairauksia ja vähentävät tulehduksia.
  • Sitruunamehu: Sitruunassa on paljon C-vitamiinia, koentsyymiä, jota keho käyttää tehdäkseen kollageenia. Kollageeni taas pitää yllä ihon terveyttä. Myös immuunijärjestelmä vahvistuu.
  • Inkivääri: Inkiväärissä on tulehduksia lievittäviä ominaisuuksia, jotka helpottavat kuumentunutta ja ärtynyttä ihoa sisäisesti ja ulkoisesti. Inkivääri voi myös rauhoittaa vatsavaivoja.

Minttu-inkivääri-vihreä tee limonadi

4 annosta

1 litra vettä
4 pussia vihreää teetä
1 dl hienonnettuja tuoreita mintun lehtiä
½ dl hienonnettua tuoretta inkivääriä
½ dl tuoretta sitruunamehua

Kiehauta puoli litraa vettä. Anna sen hiukan jäähtyä ja lisää teepussit, minttu ja inkivääri. Anna hautua puoli tuntia. Siivilöi juoma sen jälkeen isoon kannuun ja purista jäljelle jäävistä teepusseista, mintuista ja inkivääreistä loput nesteet juoman sekaan. Lisää sitruunamehu ja loput puoli litraa vettä. Laita jääkaappiin viilenemään, kunnes juoma on kylmää. Voit halutessasi koristella juoman sitruunaviipaleilla ja tarjoilla jään kanssa.

Olemme aiemmin kertoneet muitakin herkullisia kesäreseptejä, kuten mansikka-jogurttismoothien. Lue ohje täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat