7 asiaa, joita kukaan ei kertonut sinulle lapsista

25.09.2014 11:57 - Heli Thoren

Lapsettomilla on monesti mielikuva siitä, millaista elo muksun kanssa on. Monin paikoin se ei pidä laisinkaan paikkansa.  

Moni kertoo haaveilevansa lapsien hankkimisesta - ainakin jonakin päivänä. Piltit tuovat elämään myös monia sellaisia asioita, joita ei olisi koskaan kuvitellut kokevansa. Lue lista niistä seikoista, joista sinulle lasten kanssa elämisestä unohdettiin mainita:

1. Lapset tekevät juuri sen, mitä heidän ei koskaan pitänyt tehdä

Istut ravintolassa ja naapuripöydän piltti kaataa spaghetti-annoksen äitinsä hameelle. Ja vielä kikattaa perään. Mietit mielessäsi, että sinun lapsesi ei tule koskaan tekemään ainakaan niin. Kunnes olet samassa tilanteessa oman muksusi kanssa.

Joitakin asioita voi ehkäistä ja pyrkiä opettamaan lapselle. Usein vähintään joistakin periaatteista on kuitenkin oltava valmis tinkimään lapsia hankkiessa. Ei välttämättä siitä spaghetin heittely -asiasta, mutta monista muista.

2. Nappula tulee nolaamaan sinut

Hän tulee kysymään kassalla, miksi isä piereskelee niin paljon. Hän tulee myös huomauttamaan bussissa, että vieressä istuvan naisen tissit ovat paljon suuremmat kuin sinun. Varaudu ja muista: huumorilla siitäkin selvitään.

3. He tulevat kaatumaan ja sairastamaan

Vaikka unemaelämässä lapsi ei ikinä saa tikkejä leukaansa eikä sairastu vesirokkoon, todellisuus on toista. Kun muksu elää täyttä elämää, siihen kuuluvat myös vastoinkäymiset ja yllättävät oksennustaudit.

4. He haastavat sinut

Perustelet piltille seitsemättä kertaa, miksi ulos ei voi talvisäällä mennä ilman takkia. Silti tulet löytämään nappulan pihalta pelkässä t-paidassa.

5. He kopioivat sinua

Kun ensimmäisen kerran kuulet lapsen mäkättävän samalla tavoin veljensä lattialla lojuvista sukista, hämmennyt. Kerta ei tule olemaan viimeinen - lapset kopioivat sinua tahtomattaan ja sinun huomaamatta liki kaikessa.

6. He edistyvät, vaikka et olisi täydellinen vanhempi

Kukaan ei ole täydellinen. Jokainen vanhempi hermostuu, kiljuu joskus muksulleen, eikä aina jaksa pelata muistipeliä, saati kokata lämmintä ateriaa. Silti saat hämmästellä, miten upeita lapsia heistä onkaan kasvanut.

7. He opettavat sinulle paljon rakkaudesta

Et koskaan tiennyt, että rakkaus voi tuntua niin suurelta. Kun pieni ihminen silittää sinua muovailuvahan nahkeilla sormillaan ja kuiskaa rakastavansa, tiedät, miltä rakastaminen tuntuu.

Lue myös: 6 asiaa, jotka lapselle kannattaa opettaa.


Lähde: Familyshare.com

Kilpailut

Uusimmat