Kuva: Fotolia

Yllätä isä herkkuaamiaisella - 8 reseptiä, jotka sopivat juhlavaan brunssipöytään

05.11.2015 09:15 - Reetta Haverinen

Näillä herkuilla hurmaat isän, olipa hän kuinka nirso hyvänsä.

Jos et tiedä, kuinka muistaa isejä tulevana sunnuntaina, loihdi juhlava isänpäiväbrunssi. Moni isä arvostaa taatusti kaupasta ostettuja lahjoja enemmän itse tehtyä aamiaista, joka on valmistettu juuri häntä ajatellen. Päätät sitten vierailla aamiaistouhuissa oman isän luona tai kokata lastesi isälle herkkuja - monipuoliset reseptit löydät artikkelista. Kaiva siis essusi esiin ja ilahduta isää ensi sunnuntaina esimerkiksi pekonimunakkaalla tai tuoreilla sämpylöillä, jotka valmistuvat hetkessä. 

Pikkusuolaista

Jos isä rakastaa pekonia, pyöräytä aamulla hänelle munakas, jota maustavat ruokaisat pekonipalat. Katso resepti artikkelistamme: Pekonimunakas kruunaa viikonloppuaamun.

Suolaiset fetamuffinit maistuvat taatusti isälle, jos hän on yhtään juustojen perään. Katso resepti herkkuihin artikkelistamme: Viikonloppuaamun aloitus: Suolaiset fetamuffinit.

Jos haluat tuoda aamuun hieman enemmän luksusta, paista isälle kasa rukiisia vohveleita ja tarjoa ne homejuustolevitteen kera. Katso ohje artikkelistamme: Perjantairesepti: Rukiiset vohvelit homejuustolevitteen kera.

Jotain makeaa

Suomalaisia omenoita saa kaupasta vielä edullisesti. Siten isänpäivän aamiaispöytään sopii erinomaisesti omenapiirakka. Katso ohje Mummo Ankan herkulliseen omenapiirakkaan artikkelistamme: Perjantairesepti: Mummo Ankan omenapiirakka.

Jos isä on makean ystävä, voit ilahduttaa häntä myös kaura-mantelilastuilla, joissa on ripaus joulun tuntua. Lue resepti artikkelistamme: Perjantairesepti: Kaura-mantelilastut.

Suklaata rakastavalle isälle kannattaa leipoa helppoakin helpompi suklaakakku, joka on yksi toimituksemme luottoresepteistä. Katso ohje artikkelistamme: Huumaava suklaakakku - onnistumistakuu!

Helppoa ja nopeaa

Jos et jaksa häärätä keittiössä tuntitolkulla, mutta haluaisit ilahduttaa isää lämpimäisillä, testaa pikasämpyläreseptiämme. Ehdit pyöräyttää pellillisen mainiosti, ennen kuin isä ehtii kömpiä sängystä keittiönpöydän ääreen. Katso resepti artikkelistamme: Hetkessä tuoretta leipää: Pikasämpylät valmistuvat vartissa.

Mustikoita ja vadelmia sisältävä aamupalasmoothie piristää isänpäivän aamiaispöytää. Tämän herkun valmistamiseen menee maksimissaan muutama minuutti. Katso ohje artikkelistamme: Helppo ja proteiinipitoinen smoothie valmistuu nopeasti – ota resepti talteen.


Lue myös: Unohda isänpäivälahjat – 7 erilaista tapaa ilahduttaa isääKilpailut

Uusimmat