Jäikö hyttysmyrkky ostamatta? 6 vinkkiä, joilla voit torjua itikoita muilla keinoin

10.06.2015 16:45 - Reetta Haverinen

Bio- ja lääketieteiden tohtori John Baird Aberdeenin yliopistosta listasi vinkit, joita noudattamalla pidät itikat poissa iholtasi.

Kesän inisevä painajainen, hyttysparvi, osaa aina pilata mukavan iltatunnelman mökin terassilla tai puistopiknikillä. Hyttyset kuuluvat Suomen kesään, eikä näitä keskikesän pikkuvihulaisia tahdo ajaa pois edes hyttyssavut tai hyönteismyrkyt.

Näitä kesän verenimijöitä voi kuitenkin yrittää torjua myös muilla keinoin. Kun itikkamyrkyt ovat jääneet ostamatta, voit kokeilla torjua ärsyttäviä inisijöitä muun muassa seuraavilla keinoilla:

1. Pidä jalkasi raikkaina

Kehon vahvat tuoksut, kuten jalkahiki, houkuttelevat verenimijöitä puoleensa. 

2. Älä pukeudu sortseihin/ lyhyisiin hameisiin

Mitä enemmän paljasta ihoa on näkyvissä, sen varmemmin itikka pääsee ihollesi apajille.

3. Älä pukeudu ohuisiin vaatteisiin

Itikat pystyvät pistämään myös ohuiden kuosien läpi.

4. Älä juo alkoholia

Tutkimukset ovat osoittaneet, että alkoholi kiehtoo myös itikoita. Asiantuntijat eivät tiedä vieläkään ilmiölle syytä, mutta vettä väkevimpien juomien on huomattu vetävän verenimijöitä puoleensa.

5. Vältä hikoilua

Kehon lämpö vetää itikoita puoleensa. Lisäksi hikoillessa tuotamme ilmaan enemmän hiilidioksidia, joka myös houkuttelee itikoita magneetin lailla.

6. Pidä ikkunat suljettuina

Varsinkin illalla itikat tuppaavat lentävän ulkoa sisätiloihin. Jos et siis tahdo viettää yötäsi listimällä inisijöitä sanomalehtikääröllä, pidä ikkunasi kiinni tai hanki niihin hyttysverkot.

Lue myös: Loppu ininälle - näin rakennat toimivan hyttysansan muovipullosta

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat