Perjantairesepti: Kukkakaalisosekeitto pekonirouheella

07.02.2014 11:15 - Heli Thoren

Karppaajakin ilahtuu tästä keitosta, joka valmistetaan ilman perunaa.

Kukkakaalisosekeitto pekonirouheella

1 keskikokoinen kukkakaali (noin 500 g)

1 sipuli

7 dl kasvislientä

2 dl kuohukermaa

ripaus muskottia

suolaa ja pippuria maun mukaan

200 g pekonia

oliiviöljyä sipulin paistamiseen


1. Pilko sipuli ja kuullottele sitä oliiviöljyssä kattilan pohjalla hetki. Pilko kukkakaali ja laita se ja kasvisliemi kattilaan kiehumaan. Keittele kunnes kaali pehmenee.

2. Pilko pekoni pieneksi hakkeeksi ja ruskista se. Laita sivuun odottamaan.

3. Soseuta keitto. Lisää kermaa maun mukaan - lisää kaikki, jos pidät juoksevammasta keitosta. Lisää suola ja pippuri. Nauti pekonirouheen kera.

Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.

Kilpailut

Uusimmat