Kuva: AOP

Käärijä on "150-varma" voitostaan juuri ennen euroviisufinaalia - "Palataan Suomeen torille!"

13.05.2023 17:46 - Iiro Myllymäki

Käärijä suhtautuu luottavaisesti voittoonsa lauantai-illan euroviisufinaalissa. Hän sanoo, että häntä ei jännitä yhtään mikään.

Voit kuunnella Käärijän koko haastattelun alta.

Suomen euroviisuedustaja ja voitossa kiinni oleva Käärijä saapui viimeisen kenraaliharjoituksensa jälkeen Liverpoolissa suomalaismedian jututettavaksi lauantaina iltapäivällä. Viisusuosikin ympärillä alkoi heti käydä kova kuhina areenan vierellä sijaitsevassa mediakeskuksessa. Kaikesta huomaa, että Käärijä kiinnostaa nyt äärimmäisen paljon.

Viisi tuntia ennen finaalilähetyksen alkua Käärijä vaikuttaa olevan tyyni ja varma omasta tekemisestään. Hän sanoo olevansa voitostaan 150-prosenttisen varma. Hän lähettää viestin kotikatsomoihin, joissa jo jännitetään illan esitystä.

- Älkää jännittäkö, ottakaa ihan iisisti. Mitäs sitä jännittämään. Nauttikaa kaikki siellä, ja minäkin koetan nauttia. Tehdään yhdessä jotain suurta, Käärijä sanoo.

Hän ei sano jännittävänsä yhtään mitään finaalin suhteen.

- Ehkä jännittää se, selviänkö kotiin täältä, Käärijä sanoo ja saa toimittajaporukan nauramaan.

Hän uskoo voiton tulevan hänen omalla tinkimättömällä tekemisellään.

- Ehkä se tulee sillä omalla kätsäritekemisellä. Pistetään hommat hyrskyn myrskyn ja palataan Suomeen torille.

(kuva: Sarah Louise Bennett / EBU)

Käärijä on jo esiintynyt viisuissa puolta äänestysvaltaa käyttäville kansallisille raadeille. Raatifinaali käytiin perjantaina illalla. Yleisesti keskusteluissa on arveltu, että Käärijä saa suuren äänipotin katsojien puhelinäänestyksessä, mutta raatien suhteen ollaan epäileväisempiä. Ovatko raadit lopulta liian konservatiivisia Suomen hulluttelevalle esitykselle? On myös pohdittu, riittääkö Käärijän laulutaito raadeille, joiden tulee tehdä pisteytyksensä myös muun muassa laulusuorituksen perusteella. Käärijää ei tunnu jännittävän raatienkaan suhtautuminen.

- Ne ketkä tykkäävät, tykkäävät ja jos eivät tykkää, niin eivät tykkää. Se selviää sitten. Paha vielä lähteä sanomaan, mitä he fiilistelevät, mutta minulla on vahva luotto, että joku ainakin tykkää, Käärijä sanoo.

Hän oli ainakin itse hyvin tyytyväinen perjantai-illan raatifinaalin vetoon.

Käärijä on ollut viisuviikolla melkoisessa pyörityksessä, kun aikataulu on täyttynyt muun muassa harjoituksista, esiintymisistä ja haastatteluista. Moni on varmasti miettinyt, miten Jere Pöyhönen jaksaa kaiken kiireen keskellä ja onko levolle jäänyt tarpeeksi aikaa. Käärijä oli asennoitunut jo ennen matkalle lähtöä, että Liverpoolissa tehdään kovasti töitä.

- Eipä hirveästi ole lepoa ollut. Täällä on viety kuin pässiä narusta, mutta sen takia täällä ollaan. Täällä ollaan tekemässä duunia. Tämä ei ole lomareissu, Käärijä sanoo.

Suomi esiintyy finaalissa esiintymispaikalla 13. Lähetys alkaa Suomen aikaa kello 22.

Lue myös: Käärijä on saanut toisesta viisuedustajasta sydänystävän - "bromance" on saanut fanit villeiksi

Lue myös: Kommentti: Olin paikan päällä, kun Käärijästä tuli lopullisesti euroviisulegenda - areenalla tapahtui jotain täysin poikkeuksellista

Kilpailut

Uusimmat