Kuva: Laura Kiuru

Rosanna Kulju ja Piritta Hagman puhuvat syistä seksin harrastamiselle - yksi sudenkuoppa kannattaa välttää

07.04.2022 23:15 - Iiro Myllymäki

Kaksikko puhuu Grl Gang ft. Pimppi PT -podcastissa siitä, että seksiin ei kannata pidemmän päälle suostua vain kumppania miellyttääkseen.

Grl Gang ft. Pimppi PT -podcastin uusimmassa jaksossa puhutaan seksistä ja nautinnosta. Somevaikuttaja ja yrittäjä Rosanna Kulju ja naisten terveyteen erikoistunut fysioterapeutti Piritta Hagman kertovat jaksossa muun muassa eri syistä seksin harrastamiselle.

Kaksikko oli kysynyt kuuntelijoilta heidän syitään seksin harrastamiselle. Vastauksissa esitettiin monenlaisia syitä, kuten oma ja kumppanin nautinto, rakkauden osoittaminen, läheisyys, yhteys toiseen ja himo. Monessa vastauksessa myös kerrottiin, että seksiä harrastetaan, koska sen koetaan kuuluvan parisuhteeseen tai koska kumppani haluaa. Tämä nostatti huolestuneita ajatuksia Kuljussa ja Hagmanissa.

- Ymmärrän, että otetaan vähän one for the team, vaikka ei hirveästi tekisi mieli. Kyllähän kumppanilleen haluaa nautintoa ja mielihyvää. Toivon kuitenkin, että ykkösenä heidän listallaan ei ole se syy, että koska kumppani haluaa, Kulju sanoo.

Hagmanin mielestä kumppanin miellyttäminen seksillä on hyväksyttävää, kunhan ei samalla riko omia rajojaan. Hän uskoo myös, että seksihalut voivat lisääntyä sillä, että harrastaa seksiä, vaikka ei täysin tekisikään mieli. Libidoa voi herätellä myös sooloseksin kautta.

- Mutta jos seksiä harrastaa oikeasti vain sen takia, että suhde pysyy kasassa ja jatkuvasti rikkoo omia rajojaan, se on aika vaikea tilanne, Hagman sanoo.

Kulju oli yllättynyt siitä, kuinka moni kuuntelija mainitsi seksin harrastamisen syyksi juuri sen, että kumppani haluaa ja se kuuluu parisuhteeseen. Hän miettii, katoaako seksistä nautinto tällaisessa tilanteessa. Kulju kertoo, että hänellä itsellään syyt seksin harrastamiselle ovat useimmin olleet oma ja kumppanin nautinto, keskinäisen läheisyyden saaminen ja rakkauden osoittaminen.

Podcast-jaksossa käsitellään myös muun muassa raskaudenaikaisia seksihaluja ja sitä, mitä seksi voi parhaimmillaan tuoda elämään. Koko jakson pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: "Liukkaria, liukkaria, liukkaria" - Piritta Hagman antaa vinkkinsä synnytyksen jälkeiseen seksiin

Lue myös: Tarvitseeko parisuhteessa vaatia sukupuolitautitestiä? Rosanna Kulju ja Piritta Hagman kertovat kokemuksistaan

Kilpailut

Uusimmat