Kuva: Shutterstock

Aliarvostetut seksifaktat koottiin yhteen - tekevät rakastelusta parempaa

04.07.2021 19:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kun muistaa esimerkiksi suutelun tärkeyden, on seksielämä huomattavasti tyydyttävämpää.

Millaista on hyvä seksi? Siihen ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa vastausta, vaan jokaisella on asiasta oma mielipiteensä. Toinen nauttii kovemmasta menosta, toinen taas lempeästä rakastelusta oman makuuhuoneen hämyssä.

Tästä huolimatta on kuitenkin olemassa muutamia sellaisia seikkoja, joita ei kannattaisi kenenkään unohtaa, sillä kun nämä faktat ovat kunnossa, seksi on kaikin puolin parempaa ja tyydyttävämpää.

Vinkit pääset katsomaan alta:

1. Muista, että aivot ovat yksi tärkein aisti, mitä seksiin tulee. Parasta seksi onkin asiantuntijoiden mukaan silloin, kun ihmisellä on syvä henkinen yhteys kumppaninsa kanssa. Monen mukaan rakkaus onkin hyvä mittari myös hyvälle seksille. Kun tunteet ovat pelissä, homma hoituu.

2. Kommunikaatio on tärkeää ja sen avulla jokainen voi kertoa kumppanilleen mistä pitää ja mistä ei. Arvatenkin ajatusten ääneen sanominen parantaa seksielämää, kun toisen ei tarvitse miettiä, mitä toinen oikeasti haluaa. Asiantuntijat kehottavatkin kertomaan omista haluista avoimesti.

3. Seksissäkin tulee pitkässä suhteessa arki vastaan. Kannattaa kuitenkin kokeilla uusia juttuja, sillä se pitää suhteen mielenkiintoisena ja seksielämän aktiivisena. Asiantuntijat kehottavatkin pareja miettimään uusia asentoja ja paikkoja, joiden avulla voi rikkoa rutiineja.

4. Asiantuntijat muistuttavat, että odotuksia kannattaa miettiä. Seksi ei ole, tai edes voi olla, aina tajunnan räjäyttävää. Jos odottaa aina liikoja, tulee usein pettyneeksi.

5. Seksileluja kannattaa ottaa mukaan petipuuhiin, sillä se maustavat hommaa mukavasti. Ne saattavat auttaa löytämään aivan uusia ulottuvuuksia ja seksistä saattaa tulla entistäkin nautinnollisempaa. Asiantuntijat muistuttavatkin, että etenkin naisten kannattaa tutustua erilaisiin klitoriskiihottimiin, jotka auttavat orgasmin tavoittelussa.

6. Suutelua ei myöskään kannata unohtaa. Se on intiimi tapa, joka lujittaa kaksi ihmistä yhteen. Se saattaa myös nostaa haluja entisestään, sillä suutelu mahdollistaa monenlaisen leikittelyn, esimerkiksi kielellä tai ilman.

7. Kannattaa panostaa myös liukuvoiteeseen, sillä se tekee seksistä huomattavasti nautinnollisempaa. Asiantuntijat muistuttavatkin, että myös nuoret naiset voivat käyttää liukastetta, eikä siinä ole mitään väärää.

Lue myös: Eikö seksi houkuta? 7 yleistä syytä, jotka voivat viedä halut kokonaan

Lue myös: Naiset kertovat, mikä sytyttää heidät varmimmin - voitko samaistua?

Lähde: Cosmopolitan

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran 30.9.2018. 

Kilpailut

Uusimmat