12 asiaa, jotka haluan kumppaniltani

29.03.2014 12:15 - Rea Tallgren

Rea Haverinen on Voicen uutistoimittaja ja kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta ja niiden lieveilmiöistä.

Alanis Morissette on yksi lempiartisteistani. Eräs hänen parhaista kappaleistaan on minun mielestäni 21 Things I Want In a Lover. Kappaleessa hän listaa 21 tärkeintä asiaa, joita hän tulevalta kumppaniltaan haluaa.

Lista inspiroi minut kirjoittamaan oman listani niistä asioita, joita ehdottomasti haluan tulevalta puolisoltani.

1. Luotettavuus on kaiken A ja O. Millään muulla ei oikeastaan ole väliä, jos toisen sanaan ei voi uskoa tai luottaa.

2. Kunnioitus menee oikeastaan aika samaan sarjaan luottamuksen kanssa. Jos ei ole kunnioitusta, on harvemmin luottamustakaan. Ilman näitä kahta, ei parisuhde voi olla hyvällä pohjalla tai terve.

3. Suvaitsevaisuus. Minun tulevan puolisoni täytyy hyväksyä erilaisuutta. Hän ei voi olla rasisti, tai kapeakatseinen. Hänen täytyy kohdella muita ihmisiä kuten haluaisi itseään kohdeltavan. Hänen täytyy myös osata olla luonteva erilaisten ihmisten seurassa.

4. Halu perustaa perhe. Koska itse tiedän, mitä haluan, on tärkeää, että tuleva kumppanini haluaa samoja asioita kanssani. En halua muuttaa ketään - enkä uskalla odottaa onko joku valmis kanssani kompromisseihin. Jos haaveemme eroavat toisistaan suunnattoman paljon, en halua ottaa sitä riskiä, että joudun tekemään myönnytyksiä, joita kadun loppuelämäni.

5. Kumppanini täytyy olla hellä. Häneen täytyy haluta kohdella minua silkkihansikkain ja olla se turvallinen syli, johon voin palata milloin vain. Haluan, että hän on se varma asia elämässäni, muuttumaton kallio, joka pysyy paikallaan, vaikka muu maailma sortuisi.

6. Tulevan kumppanini ulkonäön tulee miellyttää minua. Kuulostaa pinnalliselta - ja sitä se onkin. Fakta on kuitenkin se, että ulkonäkö vaikuttaa myös moniin muihin elämän aspekteihin, kuten siihen, miten suurta vetoa toista kohtaan tuntee. Siksi on tärkeää, että hänen ulkonäkönsä viehättää juuri minua. Se ei kuitenkaan tarkoita, että hänen täytyy olla Dressman-mies. Tärkeintä on, että hän on komea minun silmissäni.

7. Sänkyhommien pitää pelata. Olen intohimoinen ihminen ja haluan, että myös toinen on sitä. Toisen tarpeista huolehtimisen pitäisi olla kumppanilleni yhtä tärkeää kuin se on minulle.

8. Haluan, että tuleva kumppanini tulee toimeen perheeni kanssa. Oikeastaan sekään ei riitä. Haluan että hänestä tulee luonteva osa perhettäni.

9. Tulevan kumppanini tulee olla hullu ja outo. Kyllä, haluan, ettei hän ole normaali. Minä en ole normaali. Teen idioottimaisia juttuja. Kerron huonoja vitsejä ja nauran niille monta minuuttia putkeen, vaikka kukaan muu ei nauraisikaan. Esitän seksitansseja, jotka saavat ihmisille oksennuksen kurkkuun. Pelleilen ja olen välillä pelle. Haluan, että kumppanini ei välitä toilailuistani - tai vielä parempaa: nauraisi mukanani huonoille vitseilleni.

10. Kumppanini täytyy olla auttavainen. Haluan, että kun hän näkee kadulla ihmisen, joka on pulassa, hän rientää apuun, eikä kävele ohi välinpitämättömästi. Se, miten hän kohtelee muita, kun luulee, ettei kukaan näe, kertoo hänestä suunnattoman paljon.

11. Hänen täytyy seisoa rinnalla niin hyvässä kuin pahassa. Hän ei saa säikähtää vastoinkäymisiä. Hänen täytyy tehdä päivittäin uudestaan se päätös, että haluaa olla juuri minun kanssani.

12. Hänen täytyy olla "se oikea". Vaikka hän täyttäisi kaikki edellä luetellut ominaisuudet, ei hän välttämättä sitä ole.

Ja sehän tästä kaikesta niin haastavaa tekeekin.

Kilpailut

Uusimmat