Onko punaiseen pukeutunut nainen uhka suhteelle?

13.07.2014 14:15 - Eeva Rajala

Jos olet ulkona miesystäväsi kanssa ja samassa ravintolassa on punaiseen pukeutunut nainen, saatat tuntea olosi varautuneeksi.

Et ole ainoa, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan muut naiset pitävät punaisiin pukeutuvaa naista enemmän kiinnostuneena seksistä kuin muihin väreihin pukeutuneita. Näin ollen saatat esiintyä normaalia suojelevammin kumppaniasi kohtaan, jos paikalla on myös punaisiin pukeutunut nainen.

Kuulostaa siltä, että uhka on kuitenkin melko pieni: pelkkä punainen paita. Aiemmat tutkimukset tosin todistavat, että naiset pukeutuvat punaiseen nimenomaan silloin, kun kokevat olevansa vallattomia ja huimia. Ja mikä pahinta, miehet todellakin huomaavat punaisen värin. Tutkimusten perusteella voidaan todeta, että miehet kokevat punaiseen pukeutuneen tai punaista huulipunaa käyttävät naiset viehättävämmiksi kuin muut. Täten he todennäköisesti myös lähestyvät naista helpommin.

Punainen vetää muutenkin seksuaalisesti puoleensa. Rintamuksen tai kasvojen pieni punoitus liittyy normaaliin seksuaaliseen kiihkoon. Tutkimukset todistavat myös, että naisen ihosta tulee hivenen punaisempi silloin, kun nainen on hedelmällisimmillään.

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat