IS: Miksi naiset rakastuvat ulkomaalaisiin miehiin? Asiantuntijat vastaavat

16.08.2014 09:45 - Senni Loikala

Yhä useampi suomalaisnainen rakastuu ulkomaalaiseen mieheen. Asiantuntijat arvioivat Ilta-Sanomissa, mikä voi selittää ilmiötä.  

Monet suomalaisnaiset ovat rakastuneet ulkomaalaiseen mieheen. Ilta-Sanomat kysyi evoluutiobiologian dosentilta ja psykologian tohtori Markus J. Rantalalta, mistä ilmiö saattaa johtua.

- Kuten muilla eläimillä, naaraat suosivat sellaisia koiraita, joiden piirteet ovat harvinaisia populaatiossa, J. Rantala sanoo.

Tohtorin mukaan myös eläinmaailmassa geneettisesti muista eroavat koiraat ovat naaraiden suosiossa. Se paitsi lisää geneettistä monimuotoisuutta, niin suojelee myös sisäsiittoisuudesta johtuvilta haitoilta.

J. Rantalan mukaan geneettisestä monimuotoisuudesta on hyötyä. Hän viittaa tutkimuksiin, joiden mukaan se parantaa jälkeläisten immuunipuolustuskykyä, älykkyyttä, lisää kasvunopeutta ja kaiken lisäksi jälkikasvu on keskimääräistä kauniimpaa.

Sex Coach Anu Kinnunen puolestaan uskoo, että ilmiö voi johtua vahvan maskuliinisuuden arvostamisesta. Suomalaiset naiset ovat itsekin usein vahvoja ja heillä on monia maskuliisina pidettyjä ominaisuuksia. Suhde suomalaismieheen on usein tasavertainen ja harmoninen. Onko se aina kuitenkaan pelkästään hyvä asia?

- Toisaalta miehekäs mies kuitenkin houkuttelee. Feminiininen ja maskuliininen ääripää vetoavat toisiinsa voimakkaasti. Välille muodostuu jännite, kuin magneetti, joka roihahtaa, Kinnunen kertoo.

Lue myös: 10 asiaa rakkaudesta, jotka jokaisen tulee ymmärtää

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat