BMW:n legendaarinen M5 uusiutui - katso kuvat tehohirmusta

23.08.2017 12:45 - Teknavi / Mikko Autio - Luettu 1 272 kertaa

BMW esitteli vuonna 1984 sporttisen perheauton, joka sai nimen M5. Eipä tainnut silloin kukaan arvata, minkälainen legenda tästä mallista syntyisi.

BMW M5 on säilyttänyt asemansa nopeiden perheuautojen joukossa vuosikymmenet. Tähän saakka konsepti on ollut yksinkertaisuudessaan ison tehokkaan moottorin ja takavedon yhdistelmä. Viime vuosina lähes järjettömyyksiin nousseet teholukemat ovat kuitenkin nyt pakottaneet myös BMW:n siirtymään nelivetoisuuteen.

Uuden M5:n voimanlähteenä toimii perustaltaan edeltäjästä tuttu 4,4-litrainen tuplaturboilla ryyditetty V8, joka tarjoilee uudessa variaatiossa pyöreät 600 hevosvoimaa ja 750 newtometriä vääntöä. Voiman välittämisestä kaikille neljälle pyörälle huolehtii kahdeksanportainen automaattivaihteisto. Näiden voimavarojen ja tekniikan avulla satasen nopeus saavutetaan 3,4 sekunnissa, kaksi markkaa taittuu 11,1 sekunnissa ja rajoittimen voi lisävarusteena nostaa lukemaan 305 km/h.

Neliveto on toteutettu sporttiseenkin makuun sopivaan tyyliin, sillä kuljettajalla on valittavana kolme ajo-ohjelmaa. Perinteinen neliveto antaa takarenkailla vain hieman luistoa. MDM-ajo-ohjelmalla taakse ohjataan jo huomattavasti enemmän voimaa, mikä tekee autosta etenkin rata-ajoon paremmin sopivan. Näiden lisäksi BMW tarjoaa kuljettajalle mahdollisuuden ajaa autoa myös täysin takavetoisena, joten myös puristeille tarjoillaan tässä mielessä perinteitä.

Ulkoisesti M5 jatkaa perinteisellä tyylillä. Auton tunnistaa vakiomallia aggressiivisemmista puskureista ja helmoista, isojen vanteiden takana piilevät suuret jarrusatulat, ja takahelmasta löytyy M-sarjalaisille tyypilliseen tapaan neljä pyöreää pakoputken päätä. Myös katon muotoilu erottuu vakiomallista ja se on valmistettu painonsäästön nimissä hiilikuituvahvistetusta muovista.

Uusi BMW M5 tulee tilattavaksi syyskuussa ja toimitukset alkavat 2018 keväällä. Hinnat julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös: Härkä ajaa BMW:llä, rapu Skodalla - testaa, mikä auto sopii horoskooppimerkillesi

Lue myös: BMW päivitti suosikkifarmarinsa - tavaratila kasvoi suuremmaksi

Arvostele artikkeli
Yhteistyössä Teknavi

Uusimmat