Pienet asiat vaikuttavat: 11 tapaa joita timminä pysyvät ihmiset noudattavat

30.04.2014 14:15 - Laura Sulkava

Liikunta on elämäntapa, joka näkyy pienissä päätöksissä. Timmien ihmisten päivärytmistä löytyy yhtäläisyyksiä, joista kannattaa ottaa oppia omiin rutiineihin.

Seuraavat tavat yhdistävät timmejä ja urheilullisia ihmisiä.

1. 15 minuuttia riittää treeniin

Pikaisen treenin voi tehdä, vaikka aikaa olisi vain 15 minuuttia. Se on parempi, kuin sohvalla makoilu.

2. Sykevyö tai askelmittari

He käyttävät askelmittaria, sykevyötä tai muuta vastaavaa, josta näkee tehdyn työn. Hankkimalla mittarin puskee itse itseään tekemään enemmän ja saavuttamaan vähintään saman kuin edellisenä päivänä. 

3. Arki on rutiinien sekoitus.

Yhtenä päivänä joogaa, toisena spinningiä ja kolmantena kevyt lenkki. Erilaisten lajien vuorottelu auttaa jaksamaan harjoitukset ja tekemään joka päivä jotain. Kovien treenien tekeminen peräkkäisinä päivinä saa kehon niin väsyneeksi, että hetken päästä jää helposti monta päivää väliin.

4. Treeniä ei jätetä väliin

Vaikka ei meinaisi huvittaa, treenaamaan mennään sen voimalla, että tietää olon olevan loistava jälkeenpäin. Luonnollisesti, jos on kipeä, kotiin pitää jäädä.

5. Syövät kunnollista ruokaa

Kun normaalisti syö monipuolisesti terveellistä ruokaa, kaikelle hyvälle ei tarvitse sanoa ei. Leipä, herkut ja pasta eivät ole pahasta, jos niitä syö kohtuudella ja treenaa vielä aktiivisesti. 

6. Tissuttelu on turhaa

Viikolla muutaman ottamista ei pidetä arvossa. Alkoholin voi viikolla korvata myös limulla.

7. Treenata voi myös kotona

Omalla kahvakuulalla, jumppamatolla ja kuminauhalla saa jo tehokkaan treenin aikaiseksi. Jos aikaa ei ole mennä salille, kyykätä voi vaikka television edessä.

8. Lihakset kipeät? Taidan suunnata lenkille

Kipeytyneet lihakset eivät ole syy jättää treeniä väliin. Ne ovat syy mennä jumppaamaan. Ehkä kova sali ei ole paras vaihtoehto, mutta esimerkiksi kevyt lenkki auttaa lihaksia palautumaan ja korjaantumaan. 

9. Hyvään oloon keskittyminen

Hyvässä kunnossa olevat ajattelevat treenaamaan mennessään enemmänkin saavutettua hyvää oloa kuin ulkonäköä.

10. Ei ole pakko juosta tänään 10 kilometriä

Joka päivä ei välttämättä treeni kulje. Siksi päivän treeni kannattaa suhteuttaa omaan oloon ja tavoitteena kannattaakin kiukkuisen 10 kilometrin sijasta se, että tekee jotain.

11. Uni ennen kaikkea

Tarpeellista määrää unta ei voi liikaa painottaa. Nukkumisen aikana keho palautuu  ja olo on seuraavana päivänä virkeä. Urheilulliset panostavatkin muiden asioiden kustannuksella riittävään uneen.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat