Kuva: Fotolia

Miten naiset selviävät kuukautiskivuista? Kysely selvitti

16.05.2016 22:15 - Emma Ylistalo

Vaikka niin saattaisi luulla, suklaan syöminen ei ollut listan ykkösenä.

Jokainen nainen luultavasti tietää, kuinka tietty aika kuukaudesta saattaa toisinaan olla hankala. Kuukautiset aiheuttavat välillä inhottavia mahakramppeja ja mielialavaihtelut tekevät arjesta tavallista haastavampaa.

Kun on kyse naisten tavoista selvitä kuukautisista, Whisper-sivuston mukaan siihen on monia keinoja. 50 000 käyttäjää tavoittanut kysely kuitenkin paljastaa ne kaikkein suosituimmat tavat. 

Useimmat naisista luottavat nukkumiseen, kun on tarve selättää pahimmat kiukut ja kuukautiskrampit. Kyselyyn vastanneista nimittäin yli 34 prosenttia kertoi nukkuvansa ne pois. Liki sama määrä naisista luotti roskaruuan tuomaan lohtuun. Nimittäin 33 prosenttia kertoi suovansa itselle herkutteluhetken kuukautisten aikaan. 23 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi katsovansa Netflixiä karkoittaakseen pahan tuulen ja 10 prosenttia luotti viiniin tai suklaaseen. 

Vaikka tietyt ruoka-aineet saattavatkin helpottaa kuukautisten aikaista oloa, välillä voi turvautua siihen keinoon, mikä itsestä tuntuu parhaalta. 

Kyselyssä selvisi muutakin mielenkiintoista faktaa kuukautisiin liittyen. Se nimittäin paljasti myös, että todennäköisin aika puhua kuukautisista on jokaisen kuukauden 20. päivä ja torstaisin. 

Lähde: Women's Health

Lue myös: Huono hiuspäivä voi johtua kuukautisista

Kilpailut

Uusimmat