Kuva: Fotolia

Pizza, limsa, suklaapatukka - katso, miten paljon liikuntaa tarvitset polttaaksesi saamasi kalorit

11.05.2017 16:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Pienessä herkussa on yllättävän paljon kaloreita.

Independent uutisoi tilastosta, jonka terveydehoidon asiantuntijat ovat laatineet. Kyseisessä taulukossa kerrotaan, miten pitkään erilaisten herkkujen kuluttaminen vaatii liikuntaa.

Esimerkiksi suklaapatukka sisältää keskimäärin noin 229 kaloria. Sen kuluttamiseksi ihmisen tulee kävellä 42 minuuttia.

Mutta miten on muiden herkkujen laita? Asian voit katsastaa alta.

330 millilitraa sokerista limua sisältää 138 kaloria. Sen kuluttaminen vaatii kävelyä 26 minuuttia tai juoksua 13 minuuttia.

Normaalikokoinen suklaapatukka sen sijaan pitää sisällään noin 229 kaloria. Sen kuluttamiseksi tulisi kävellä 42 minuuttia ja juosta 22 minuuttia.

Jos suuresta pizzasta nauttii yhden neljäsosan, tulee syöneeksi noin 449 kaloria. Sen kuluttaminen vaatii kävelyä tunnin ja 23 minuuttia ja juoksua 43 minuuttia.

Jos nautiskelee 50 grammaa paahdettuja pähkinöitä, saa niistä 296 kaloria. Niiden kuluttaminen onnistuu 54 minuutin kävelyllä tai 28 minuutin juoksulla.

Kulhollinen muroja sisältää noin 172 kaloria. Ne saa kulutettua 31 minuutin kävelyllä tai 16 minuutin juoksulla.

Mustikkamuffini sen sijaan sisältää 265 kaloria, joiden kuluttamiseen vaaditaan 48 minuuttia kävelyä taikka 25 minuuttia juoksua.

Toast, jonka sisältä löytyy esimerkiksi kanaa ja pekonia, sisältää 445 kaloria. Ne saa hikoiltua pois tunnin ja 22 minuutin kävelyllä tai 42 minuutin juoksulla.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että pieni herkuttelu silloin tällöin ei ole vaarallista ja kaikkia kaloreita ei tarvitse laskea. Elämästä kun saa myös nauttia.

Lue myös: Palavatko kalorit saunassa? Tässä vastaus!

Lue myös: Näissä ammateissa kuluu eniten kaloreita – kuulutko joukkoon?

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat