Kuva: Fotolia

Virheet, jotka moni treenaja tekee harjoituksen jälkeen - samaistutko?

22.08.2017 13:15 - Katariina Auvinen

Oletko esimerkiksi ahminut massiivisen aterian treenin jälkeen?

Harjoituksen jälkeen tuntuu hyvältä, mutta se miten ravitset kehoasi treenin jälkeen, vaikuttaa paljon myös tuloksiin. Independent-julkaisu on listannut yleisimmät virheet, joita ihmiset tekevät treenien jälkeen. Niitä ovat muun muassa kaloreiden kulutuksen arvioiminen väärin sekä liian vähäinen proteiinin syöminen. 

Nesteen korvaaminen urheilujuomilla.
Jos mainoksia on uskominen, urheilujuomia pitäisi juoda ennen ja jälkeen suorituksen. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, koska urheilujuomat yleisesti ottaen sisältävät paljon sokereita ja väriaineita. Normaali liikuja ei edes hyödy urheilujuomien juomisesta treenin jälkeen, joten parasta pysytellä vain vedessä. 

Aterioiden korvaaminen ravintolisillä.
Joskus ihmisille suositellaan tiettyjä vitamiineja tai ravintolisiä otettavaksi esimerkiksi lääkityksen tueksi. Jotkut kuitenkin korvaavat aterioita vitamiineilla, joka ei ole kestävää toimintaa. Ravitsemusasiantuntija Rhiannon Lambert sanoo, että mikään ei korvaa terveellistä ateriaa ja kunnollista lepoa liikuntasuorituksen jälkeen. 

Valitsemalla treenin jälkeen pelkästään vähäkalorisia ruokia.
Vähäkaloriset ruuat tekevät usein pelkästään nälkäisemmäksi, jos Lambertia on uskominen. Näin ollen monet päätyvät syömään enemmän kuin olisi tarkoitus. 

Yliarvioimalla montako kaloria treenisi juuri kulutti.
Lambert kertoo, että iso osa ihmisistä nollaa treenin vaikutuksen sillä, että he syövät massiivisen aterian liikuntasuorituksen jälkeen. Näin ollen ihmiset arvioivat kalorikulutuksensa yläkanttiin ja syövät itse asiassa liikaa. 

-Vaikka liikunta on avainasemassa painonpudotuksessa, niin se ei kuluta niin paljon kaloreita, kuin monet ihmiset luulevat, Lambert kertoo. 

Tarkkailemalla pakonomaisesti vaa´an lukemaa. 
Suurin osa ammattiurheilijoista ja ammattilaisista tietää, että vaa´an lukemaan ei kannata luottaa täysin. Lihakset nimittäin painavat enemmän kuin rasva. Kun paino ei lähdekään putoamaan huimaa vauhtia, se voi masentaa painonpudottajaa ja saamaan tämän lopettamaan kuntokuurin alkuunsa. 

Ruokavaliosi ei sisällä tarpeeksi proteiinia. 
Lihakset tarvitsevat kasvamiseen proteiinia. Varmistaaksesi proteiinin saannin, keskity siihen ruokavaliossasi. Lambert kuitenkin kertoo, että ihmisten kannattaa olla varovaisia erilaisten proteiinijauheiden ja -patukoiden kanssa, koska ne yleensä sisältävät makeutusaineita tai liikaa sokereita, jotka eivät ole hyväksi keholle. 

Lue myös: Näyttävillä treenivaatteilla uutta intoa kuntoiluun - kokosimme ihanimmat uutuudet yhteen

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat