Kuva: Fotolia

Flunssa tulossa? Niksit, joilla voit taltuttaa taudin heti alkumetreille

06.09.2017 13:15 - Katariina Auvinen

Flunssa ilmoittaa usein tulostaan vilunväreillä, särkevillä jäsenillä tai karhealla kurkulla.

Nenä vetää tukkoon, jäseniä särkee ja kurkku tuntuu karhealta. Syysflunssa iskee helposti lomalta töihin tai kouluun palanneihin ihmisiin. Aikuinen sairastaa keskimäärin kolme flunssaa vuodessa, jotka kestävät noin yhdeksän päivää kerrallaan. 

Health-julkaisu on listasi vinkit, joilla voit koettaa estää flunssan jo alkumetreille. Lääketieteen asiantuntija Jane Sadler kertoo, että tiettyjen asioiden tekeminen kannattaa aloittaa heti ensimmäisten oireiden esiinnyttyä. 

Heti ensimmäisten oireiden ilmaannuttua, ala juomaan joko vettä tai tuoremehua. Asiantuntijoiden mukaan nestetasapainosta huolehtiminen ehkäisee muun muassa nenän tukkeutumista. Vesi myös huuhtoo bakteereja ja viruksia pois. 

Kevyt liikunta voi myös tehostaa immuunipuolustustasi. Asiantuntijoiden mukaan kevyt liikunta tarkoittaa sitä, että syke pysyy alle 100 lyönnissä. Monet luottavat ensimmäisten oireiden ilmaannuttua myös esimerkiksi teehen, johon on lisätty sitruunaa ja hunajaa. 

Joidenkin mukaan myös vitamiinilistä voivat auttaa nitistämään flunssan. Tutkimusten mukaan sinkki voi auttaa lyhentämään flunssan oireita jopa 40 prosenttia. 

Muista myös päivän aikana huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Muista rauhoittua illalla ja mennä aikaisemmin nukkumaan, jotta keho saa levätä sekä taistella rauhassa viruksia ja bakteereja vastaan. 

Lue myös: Tutkijoiden raju väite: Flunssaa ja vilustumista seuraa vakava terveysriski 7 päivän ajan!

Lähde: Health

Kilpailut

Uusimmat