Kuva: Shutterstock

Varoittava esimerkki - kynsien pureminen johti amputaatioon, kuvat ei herkille!

08.09.2018 20:15 - Katariina Auvinen

Nuori nainen peitteli kynsien puremisen aiheuttamia vaurioita vuosia.

Australiassa asuva Courtney Whithorn, 20, teki sitä mihin useat suomalaisetkin syyllistyvät, puri kynsiään hermostuneena ja ajatuksissaan. Whithornin tapauksessa asia sai alkunsa muutama vuosi sitten. Naista kiusattiin koulussa, joten hän turvautui pureskelemaan hänen peukalonsa kynttä. 

Nuori nainen ei voinut lopettaa vaan pureskeli koko kyntensä pois vuonna 2014. Naisen peukalo oli todella huonossa kunnossa ja se mustui kynnen vaurioitumisen seurauksena, mutta panikoimisen sijaan nainen piti asian salassa yhteensä neljä vuotta. 

Hän kertoi Metro-julkaisun mukaan, että häntä hävetti niin paljon, ettei hän halunnut näyttää käsiään kenellekään. Whithorn oli pureskelullaan aiheuttanut kuitenkin niin pahaa jälkeä hänen peukalolleen, että siihen muodostui erittäin harvinaislaatuinen syöpä. 

Nainen meni vihdoin lääkäriin, kun hän halusi tietää, pystyisiko asialle tekemään kenties jotain, jotta hän saisi peukaloonsa kynnen takaisin. Kun lääkäri tutki asiaa, hän päätti ottaa koepalan, koska tilanne näytti huolestuttavalta. Koepaloista paljastui järkyttävä tieto siitä, että nuorella naisella oli harvinainen ihosyöpä. 

- Kun kuulin lääkäriltä, että olin aiheuttanut itselleni syövän purekselemalla kynsiäni, olin todella murtunut, nainen kertoo Metro-julkaisulle. 

Lääkärit tekivät kaikkensa, että he voisivat pelastaa peukalon, mutta valitettavasti ainut vaihtoehto oli amputoida osa peukaloa pois, jotta syöpä saatiin pysäytettyä. 

Hän halusi kertoa tarinansa, jotta muut tietäisivät mahdollisesta riskistä. 

Pääset katsomaan kuvat täältä. Varoitus kuvat eivät sovi herkille. 

Lue myös: Miksi ihminen puree kynsiään? Tutkimukset viittaavat perfektionismiin

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat