Kuva: Shutterstock

Moni tekee lankussa ratkaisevan virheen - liike menettää heti tehoaan

30.07.2023 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tekniikka on tärkeämpää kuin liikkeen kesto.

Vatsalihasten klassikkoliike lankku nauttii ristiriitaisesta maineesta: se on tunnettu tehostaan, mutta myös tuskaisuudestaan.

Liike on kuitenkin paljolti kiinni oikeasta tekniikasta. Lankussa ei kannatakaan välttämättä tavoitella liikkeessä pysymisen kestoa, vaan ennemminkin sen tekemistä oikein. Tehokkaimpia tuloksia saa ennemmin tekniikalla kuin kestolla, jos asento on vääränlainen. Lankussa ei myöskään ole tehokasta sinnitellä, jos tuntuu, että asento alkaa jo lipsua. Siinä vaiheessa yleensä myös tekniikka alkaa pettää, joten asennon tehokkaimmat hetket ovat jo takanapäin.

Lankusta on tarjolla myös tekijän lähtötason mukaan variaatioita. Perinteisessä versiossa lankutetaan kädet suorina, mutta myös kyynärvarsien varassa tehty lankku on hyvä vaihtoehto. On jopa tehokkaampaa tehdä kevennetty versio oikein kuin alkuperäinen versio huojuen ja horjuen.

Lankku on tehokas myös kyynärvarsien varassa tehtynä. (kuva: Shutterstock)

Tyypillisimmät tekniset virheet, joita lankuttaja tekee ilmenevät usein siinä vaiheessa, kun liike alkaa käydä liian raskaaksi. Tällöin esimerkiksi lantio saattaa valahtaa notkolle alas, kun voimat loppuvat tai asentoa lähtee pikkuhiljaa hivuttamaan helpommaksi nostamalla peppua kohti kattoa. Suorilla käsillä myös kyynärpäiden lukitseminen on yleinen virhe, kun käsistä alkavat voimat hiipua. Näissä kohdissa asento menettää jo tehojaan eikä vaikuta enää niihin lihaksiin, joihin alkuperäisessä liikkeessä tähdätään.

Lue myös: Unohda 10 000 askelta, pienempi määrä toisi samat hyödyt

Lue myös: Niin helppo pakaratreeni, että voit tehdä sen vaikka telkkaria katsellessa

Lue myös: Voiko viiden minuutin treeni olla tehokas? Asiantuntijat vastaavat

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat