Lävistyksen kauhea seuraus - teinityttö sai sydänkohtauksen

04.10.2012 20:45 - Eeva Rajala

16-vuotias tyttö valitteli lääkärille rintakivuista, mutta lääkärin mukaan kyse on vain ruoansulatushäiriöistä. Hetkeä myöhemmin tyttö joutui kiireelliseen sydänleikkaukseen. 

Tytön palattua lääkärin luokse, hän totesi tytön kärsineen sydänkohtauksesta ja että tyttö oli vain päivien päässä kuolemasta. Tytön todettiin kärsivän sydänläppien ja sydämen sisäkalvon tulehduksesta, joka on hyvin harvinainen sydäntulehdus. Hätäleikkauksessa Jessican sydänläpät korvattiin.

- Ensin ajattelinkin, että kyseessä on ruoansulatushäiriöt. Menin takaisin lääkäriin, kun luulin että rintani on tulehtunut. En voinut uskoa, kun he sanoivat syyksi sydämeni. Sitä kuvittelee, että vanhemmat sukulaiset saavat sydänkohtauksia, ei minun ikäiseni, Jessica kertoo Daily Mailille.

Sydänläppien tulehdus koskettaa yleensä yli 50-vuotiaita. Sen aiheuttaa bakteeri, joka tarttuu erityisesti sydämen läppiin, jotka ovat aikaisemmin vioittuneet. Bakteeri saattaa päästä verenkiertoon esimerkiksi rokotuksia ja lävistyksiä tehtäessä. Sairaus voi saada alkunsa myös hampaiden tai virtsateiden kirurgisesta toimenpiteestä.

Lääkäreiden mukaan tytön sydänongelmat saattoivat johtua tulehduksesta, joka aiheutui, kun hänelle laitettiin reiät korviin vuotta aiemmin. Lääkärit eivät kuitenkaan koskaan saa varmuudella selville, mikä aiheutti nuoren Jessican sydänkohtauksen ja sydänläppien tulehduksen. Sen lääkärit kuitenkin myöntävät, että tyttö olisi kuollut jos hän ei olisi väärän diagnoosin jälkeen mennyt äitinsä kehotuksesta toiselle lääkärille tarkastukseen.

Jessica joutui sanomaan hyvästit ammattitanssijan haaveilleen. Tällä hetkellä 17-vuotias Jessica on elinsiirtojonossa odottaen uutta sydäntä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat