Asiantuntija listasi suomalaisten yleisimmät treenivirheet - lankeatko näihin?

26.05.2013 11:15 - Reetta Haverinen

Lihaskuntotreeni on suositeltavaa lähes jokaiselle, sillä arkiaskereet eivät kuormita kroppaa niin että se pitäisi peruskuntoa yllä. Ylilyönteihin punttisalilla ei pidä silti sortua. Liian kova treeni saa aikaiseksi pelkkää vahinkoa.

Mitä suomalaisten urheilutottumuksiin tulee, lihaskuntoilu on yleensä asia, joka jää helposti vähemmälle huomiolle.

- Monet eivät tiedä, kuinka suuri merkitys lihaskunnolla on oman kehon hyvinvoinnille. Kuntosaliharjoittelua pidetään yleensä tylsänä ja yksitoikkoisena. Yleinen harhaluulo myös on, että salilla pitäisi viettää monta tuntia kerrallaan, asia ei kuitenkaan ole näin, SATS Eliel -kuntokeskuksen kunto-ohjaaja Olli Pohjonen kertoo.

Pohjosen mukaan kuntoiluharrastusta aloittelevien henkilöiden voi olla hyvä käydä personal trainerin juttusilla ennen puntteihin tarttumista. Kunto-ohjaajat osaavat ottaa omat toiveet hyvin huomioon ja laatia ohjelmasta monipuolisen kokonaisuuden.

Myös ne, jotka ovat treenanneet paljon, mutta kaipaavat lisämaustetta omaan harjoitteluun, voivat käydä ammattilaisen juttusilla. Varsinkin silloin, jos oma tekniikka vaatii hiomista, on syytä painella ohjaajan puheille.

- Varsinkin suorin jaloin maastaveto on liikkeenä haastava. Monet suorittavat tämän perusliikkeen väärin ja rikkovat helposti selkänsä. Myös peruskyykyn oikeanlainen suorittaminen vaatii monien kohdalla hiomista, Pohjonen kertoo.

Pohjosen mukaan yleinen virhe on myös käyttää salilla liian suuria painoja. Painomäärien sijaan tulisi kiinnittää huomiota liikkeen oikeanlaiseen suoritukseen. Puhdas liiketekniikka takaa sen, että treeni käy juuri sinne minne pitääkin eikä haavereitakaan satu.

Kilpailut

Uusimmat