Painonpudotukseen apua pähkinöistä – 8 parasta lajiketta

28.12.2013 17:15 - Linda Arponen

Tutustu eri pähkinälaatuihin, mikäli laihdutus ja terveelliset elämäntavat ovat mielessä.

Painoa pudottaessa herkuttelu täytyy jättää vähemmälle. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei voisi syödä mitään hyvää. Karkit kannattaa vain vaihtaa pähkinöihin.

Seuraavista pähkinöistä voit valita oman kevyemmän herkuttelusuosikkisi.

Saksanpähkinä

Saksanpähkinät sisältävät runsaasti antioksidantteja ja auttavat suojaamaan kehoa sydäntaudeilta, ennenaikaiselta vanhenemiselta ja syöviltä. Saksanpähkinät sisältävät myös omega-3 rasvahappoja, jotka vähentävät tulehduksia. Jos et välitä juurikaan kalasta, voit syödä säännöllisesti saksanpähkinöitä. Näin saat kehoosi tarvittavan määrän tyydyttymättömiä rasvoja, joita se tarvitsee.

Pistaasipähkinä

Asiantuntijoiden mukaan pistaasit ovat parhaita pähkinöitä painonpudottajille, sillä jokaisessa pähkinässä on alle neljä kaloria. Kannattaa ostaa kuorellisia pistaaseja, jolloin kuorimisen vuoksi et syö liian nopeasti ja paljon. Pistaasipähkinät lisäksi sisältävät runsaasti gammatokoferoli antioksidanttia, joka on E-vitamiinityyppi, joka ehkäisee syöpää. Pähkinöissä on myös runsaasti B6-vitamiinia, joka parantaa immuunijärjestelmää sekä kaliumia, joka vahvistaa lihaksia.

Parapähkinä

Vain yhdestä parapähkinästä saa kaiken kehon tarvitseman päivittäisen seleenin. Tämä hivenaine ehkäisee muun muassa rinta- ja luusyöpää, sillä se estää todistetusti syöpäsolujen kasvua.

Cashewpähkinä

Myös cashewpähkinät ovat yksiä parhaita pähkinöitä painonpudotukseen. Ne sisältävät runsaasti sinkkiä ja rautaa. Sinkki vahvistaa immuunijärjestelmää kun taas rauta ehkäisee anemiaa. Cashewpähkinät sisältävät myös paljon magnesiumia, joka voi auttaa parantamaan muistia.

Manteli

Manteleissa on runsaasti kuitua ja E-vitamiinia, joita tarvitaan kehon terveelliseen toimintaan. Lisäksi mantelit nostavat hyvien bakteerien määriä kehossa, mikä vahvistaa immuniteettia. Mantelit myös laskevat kolesterolitasoja.

Pekaanipähkinät

Nämä pähkinät edistävät sydämen terveyttä ja voivat estää verisuonitukoksia. Pekaanipähkinöiden säännöllinen syönti voi myös laskea kolesterolitasoja. Lisäksi niistä on hyötyä aivojen toiminnalle.

Maapähkinä

Maapähkinöissä on runsaasti folaattia, joka on tärkeä vitamiini aivojen kehitykselle. Raa'at maapähkinät sisältävät myös hyviä rasvoja ja E-vitamiinia, jotka pitävät kehon terveenä ja kunnossa.

Hasselpähkinä

Nämä pähkinät sisältävät runsaasti tyydyttymättömiä rasvoja, jotka auttavat sydäntä toimimaan ja pitävät painon kurissa. Hasselpähkinöistä on hyötyä myös iholle, jonka ne pitävät terveenä ja nuoremman näköisenä pidempään. Lisäksi ne vähentävät dementiaan sairastumisen riskiä sekä ehkäisevät kaihia.

Lähde: Become Gorgeous

Kilpailut

Uusimmat