Väsyttääkö? 5 loistavaa syytä ottaa torkut

31.12.2013 16:15 - Senni Loikala

Talvella monet tuntevat itsensä väsyneemmiksi kuin muulloin. Torkkujen ottamista ei kannata karttaa, sillä niistä on erinomaisia terveyshyötyjä.

La Healthy Living -sivustolla kerrotaan, miksi kannattaa painaa pää tyynyyn hyvällä omallatunnolla ja ottaa torkut. Ihanteelliset nokoset kestävät 20-40 minuuttia.

1. Torkut suojelevat ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Puhe "kauneusunista" ei ole perätöntä. Torkut nimittäin nuorentavat ihoa, sillä ne auttavat pääsemään eroon ihon vanhasta solukosta. 

2. Torkut parantavat suorituskykyäsi.

Torkut lisäävät henkistä ja fyysistä aktiivisuuttasi. Jos treenaat paljon, torkut auttavat kehoasi palautumaan urheilusuorituksesta.

3. Torkut auttavat soluja korjaantumaan.

Kun saat unen päästä kiinni, kehosi alkaa palautua itsestään. Nukkuessa kehosi myös tuottaa proteiinia, joka auttaa korjaamaan päivän aikana stressistä ja mahdollisista myrkyistä johtuvia vahinkoja vartaloissamme.

4. Torkut parantavat muistia.

Nokoset parantavat aivotoimintaa yleisesti. Ne myös voivat saada lyhytkestoisessa muistissa olevia asioita siirtymään pitkäkestoiseen muistiin. Syy muistin terästämiseen johtuu siitä, että nokoset raivaavat lyhytkestoiseen muistiin tilaa uudelle informaatiolle.

5. Torkut auttavat pudottamaan painoa.

Unenpuutteella on vaikutusta leptiini- ja greliinihormoneihin, jotka ovat vastuussa ruokahalustasi. Torkut auttavat pitämään kyseiset hormonit tasapainossa.

Lähde: La Healthy Living

Kilpailut

Uusimmat