Syötkö usein liikaa? Lue vinkit ahmimisen välttämiseen

29.09.2014 13:30 - Heli Thoren

Syötkö jo kolmatta annosta, vaikka ajattelit lopettaa jo ensimmäisen jälkeen. Keskity muuttamaan ruokailutapojasi tehoneuvoilla.

Moni haaveilee hoikistumisesta, mutta popsii samalla jättiannoksen pastaa ja puoli levyä suklaata päälle. Ja katuu syömisiään jälkeenpäin. Jotta saat ruokailun ruotuun, etkä päädy ahmimaan, lue hyödyliset vinkit ruokailutapojen muuttamiseen:

Kuuntele kehoa

Opettele kuuntelemaan kehoasi. Kun se kertoo sinulle, että vatsa on täysi, lopeta syöminen, vaikka ruoka olisikin maistunut erityisen hyvälle. Kun opit syömään itseäsi ja kroppaasi kunnioittaen, ahmiminen pikku hiljaa vähenee.

Hidasta

Laita haarukka pöydälle suupalojen välissä. Nautiskele ruuasta, maista jokainen suupala. Pyri syömään kaikilla aisteillasi hitaasti nautiskellen.

Tee nälkätaulukko

Mieti nälkääsi ja taulukoi se mieleesi. Jos sinulla on kymmeen asteikolla pikkuisen nälkä, vaikka kahden panoksen verran, älä syö. Juo vaikka lasi vettä sen sijaan. Kun nälkäsi alkaa olla viiden, kuuden tai seitsemän hujakoilla, syö kunnon ateria. Kun opettelet tunnistamaan pienen ja suuremman nälän, ymmärrät, millaisella ravinnolla voit sitä helpottaa. Toisinaan omena ja kuppi kahvia riittävät kahden tuhdin voileivän sijaan.

Pienennä annoksia

Jos sinulle on tärkeää, että voit hakea ruokaa lisää, pienennä annostasi. Syö kaksi pientä annosta, niin saat ensimmäisen lautasellisen jälkeen ottaa vielä vähän lisää ilman, että ahdat itsesi täyteen ruokaa.

Juo

Moni sekoittaa janon nälkään. Pyri siis juomaan runsaasti, Kun sinusta tuntuu, että sinulla on taas nälkä, vaikka ateriasta ei ole kulunut aikaa nimeksikään, kokeile juoda syömisen sijaan.

Syömisen jälkeen, odota

Jos otat suoraan hotkitun annoksen perään lisää, syöt herkästi liikaa. Aivot saavat nälkäkeskukseen viestin vasta noin 10 - 20 minuutin jälkee syömisestä. Jos ruokailusi kestää alle sen, tunnet itsesi nälkäiseksi, vaikka et enää tarvitsisikaan lisää ruokaa.

Tee valmiit annokset

Älä syö välipalaksi kokonaista pähkinäpussia, vaan tee isosta pussista valmiit annokset vaikka eväsrasiaan valmiiksi Näin kontrolloit sitä, ettet ahmi kokonaista pussia leffapopkornia, makeisia tai viinirypäleitä.

Älä hanki herkkuja

Pois silmistä, pois mielestä, on myös hyvä tapa kontrolloida ruokailua. Kun kaapissa ei ole herkkuja, ei niitä rupea tekemään niin helposti mieli.


Hoikistumisesta ei pidä tehdä itselleen murhetta, vaan suhtautua asiaan itsensä hyväksyen ja motivoida hoikempaan huomiseen. Jos sorrut helposti murehtimaan asioita, lue vinkit tavasta pääsemiseen täällä.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat