Vältteletkö hiilihydraatteja? 7 huippuevästä, jotka eivät pilaa dieettiäsi

24.10.2014 08:03 - Karoliina Kotala

Hiilihydraateilla on melko huono mainen tänä päivänä. Vaikka välttelisitkin hiilihydraatteja, on olemassa joukko eväistä, jotka eivät pilaa dieettiäsi, vaan päinvastoin ovat erittäin laadukasta ravintoa.

Todella monen suomalaisen arkiruokavalio on vähähiilihydraattista, karppauksen valloitettua Suomen viime vuosina. Kaikista hiilihydraateista ei kuitenkaan kannata luopua ja päinvastoin tietyt hiilihydraatit ovat liikuntaa harrastaville erittäin tärkeitä.
Ota osaksi ruokavaliotasi siis seuraavat:


1. Kaurapuuro

Kaurapuuro on erinomainen aamianen, joka pitää suoliston kunnossa. Se on terveellistä täysjyvää ja pitää vatsan täynnä pitkään.


2. Tumma riisi

Terveellinen tumma riisi on erinomainen lisuke vaikkapa grillatulle kanalle. Se pitää sinut kylläisenä pitkään.


3. Bataatti

Kuitupitoinen bataatti on erinomainen valinta, koska se on erittäin kuitupitoinen. Ne myös säätelevät hyvin verensokeria ja hillitsevät ruokahalua.


4. Täysjyväleipä

Leipää ei kannata nauttia liikaa, mutta täysjyväviipale toisinaan on hyvä lisä ruokavalioon. Tarjolla on kuitenkin laaja kirjo valikoimaa, joten katso, että valitset laadukkaan täysjyvätuotteen.


5. Täysjyväpasta

Täysjyväpasta on liikkujan eväs, joka pitää kylläisenä. Täysjyvätuotteita on nykyisin tarjolla jo lähes joka paikassa, joten suosi sitä pelkän salaatin sijasta.


6. Popcorni

Jos haluat herkutella, unohda perunalastut ja suosi poppareita. Valitse kuitenkin vähäsuolaisin vaihtoehto.


7. Kasvikset

Kasvikset ovat erinomainen lisuke aterialle vaikkapa lihan pariksi. Syödessäsi vaihtelevasti ja monipuolisesti eri kasviksia saat niiden sisältämät antioksidantit, vitamiinit, mineraalit sekä liukoiset kuidut elimistösi käyttöön.

Lähde: Bro Bible

Kilpailut

Uusimmat