Taas uusi syy syödä suklaata - parantaa muistia!

28.10.2014 11:16 - Susanna Karttunen

Tuoreen tutkimuksen perusteella etenkin tumman suklaan nauttiminen päivittäin näyttäisi kehittävän muistia.

Nature Neuroscience -lehden tekemässä tutkimuksessa tutkijat lähtivät selvittämään keinoja ikääntymiseen liittyvän muistin heikkenemisen hidastamiseen. He uskoivat esimerkiksi suklaassa, teessä ja joistakin vihanneksista löytyvällä antioksidantilla olevan kyseinen vaikutus.

Tutkimukseen koehenkilöiksi pyydettiin 37 tervettä 50-69 -vuotiasta aikuista. Heitä pyydettiin juomaan kaakaota joka päivä kolmen kuukauden ajan. Tämän jälkeen magneettikuvausten perusteella selvisi, että aivojen muistiin liittyvät osta aktivoituivat tehokkaammin kuin ennen kokeilua.

Minkä tahansa suklaaherkkujen suuhun ahtaminen ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto muistin parantamisessa. Sen sijaan tumma suklaa ja kaakaojauhe ovat terveellisempiä ja tehokkaampia antioksidantin lähteitä.

Suklaasta näyttäisi olevan myös apua liikuntasuorituksiin. Lue lisää aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat