Tehotreeni kiireeseen: 3 minuutissa kroppa herää ja hiki virtaa

06.12.2014 13:15 - Laura Sulkava

Jos aamu on mennyt pitkäksi tai päivällä ei ole aikaa kunnon treeniin, voi kropalle antaa kyytiä lyhyellä, virkistävällä tehotreenillä.

Lähes kaikilla on päiviä, jolloin kerta kaikkiaan ei ole aikaa treenata kunnolla ja aikataulut venähtävät. Treeniä ei tarvitse kuitenkaan täysin unohtaa, vaan harjoituksen voi korvata silloin tällöin lyhyellä tehojumpalla, joka saa sykkeen nousemaan ja kehon liikkeelle.

Alla on treeni, jonka liikkeet toistamalla saat lopputuloksena kolmen minuutin jumpan. Tuplaamalla ajat saat taas kuuden minuutin treenin. Samaisesta setistä voitkin tehdä erilaisia variaatioita riippuen siitä, kuinka kauan aikaa on käytettävissä. Voit myös tehdä setin useita kertoja peräkkäin.

Hyppynaru (30 sekuntia)

Hypi tasajalkaa ja pyöritä käsiäsi, kuten sinulla olisi hyppynaru käsissäsi. Pidä selkä suorana ja katse eteenpäin.

Polvennosto hypyt (30 sekuntia)

Hypi kuten juoksisit paikallaan, mutta nosta samalla polviasi ylös mahdollisimman korkealle ja nopeasti.

Mittarimato punnerruksella (30 sekuntia)

Lähde seisoma-asennosta. Taivuta yläkroppasi alas siten, että kämmenet osuvat maahan. Kävele käsin punnerrusasentoon. Hyvässä asennossa tee punnerrus ja kävele käsin takaisin lähelle jalkoja. Nouse takaisin seisoma-asentoon.

Lankku kierrolla (30 sekuntia)

Asetu hyvään lankkuasentoon. Käänny vuorotellen kummallekin puolelle sivulankkuun nostaen käsi kohti kattoa. Palaa välissää lankkuasentoon. Keskity hallittuihin liikkeisiin.

Jalat kainaloihin punnerrusasennossa (1 minuutti)

Asetu hyvään punnerrusasentoon ja vedä vuorotellen polviasi kohti kainaloita. Pidä huoli, että pysyt koko ajan hyvässä punnerrusasennossa.

Jos jokin liike tuntuu hankalalta, voit vilkaista videot liikkeistä tästä.

Tunnistatko, milloin olet liian sairas treenaamaan? Katso juttu aiheesta tästä. Lue myös, mitkä vakavalta tuntuvat merkit eivät estä harjoittelua.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat