Taltuta närästys nopeasti – 5 luonnollista hoitokeinoa

25.12.2014 10:15 - Linda Arponen

Jouluna tulee helposti syötyä liikaa, mutta närästyslääkkeet eivät ole välttämättä aina käden ulottuvilla.

Kaikki närästyksen kokeneet tietävät, kuinka epämiellyttävä tunne on. Närästys voi tulla vaikkapa liian monesta kahvikupillisesta, mutta erityisesti joulun herkuttelut uhkaavat herkempien vatsoja.

Närästykseen on olemassa omia lääkkeitään, mutta joskus voi käydä niin, ettei niitä ole saatavilla silloin, kun tarve olisi suurin. Voi myös olla, että jotkut eivät halua lääkkeitä ottaa.

Närästystä voi kuitenkin hoitaa myös luonnollisemmin keinoin, kuten alta voi lukea.

Juo piparminttuteetä

Piparminttu on yrtti, joka estää kaasua muodostumasta kehoon. Tämän vuoksi se käy hoidoksi moniin vatsaongelmiin, kuten myös närästykseen. Siispä kupillinen piparminttuteetä saa ruoansulatuskanavan lihakset jälleen liikkeelle.

Pureskele ruokaa pidempään

Närästystä voi myös yrittää ennaltaehkäistä. Koska närästys johtuu siitä, kun vatsahapot nousevat ylös ruokatorveen, voi tätä estää pureskelemalla ruokansa tarkemmin. Tällöin vatsahappojen ja ruoansulatuselimien ei tarvitse työskennellä niin kovasti hajottaakseen syömääsi ruokaa. Samalla hapon tuotannon ja närästyksen riski pienenee.

Syö omenaa

Omena päivässä voi pitää myös närästyksen loitolla. Omenat neutraloivat happoja vatsassasi, joten voit tuntea olosi paremmaksi jo pari minuuttia hedelmän syömisen jälkeen. Pelkkä yksi siivu voi auttaa jo oloa.

Syö inkivääriä

Inkivääri on tutkitusti erittäin tehokas happojen muodostumisen ehkäisijä. Syö siis pala inkivääriä tai nauti sitä esimerkiksi juomana.

Pure purukumia

Hammaslääkärit suosittelevat pureskelemaan purkkaa aina aterian jälkeen. Sen lisäksi, että hampaasi kiittävät, sillä voi olla vaikutusta myös vatsallesi. Jos siis pureskelet purkkaa noin 20 minuuttia jokaisen aterian jälkeen, raikastat suusi ja estät närästyksen syntymistä. Purukumi saa syljen liikkeelle, jolloin hapot pysyvät alhaalla.

Lue myös: Herkuttelitko? 10 tapaa sulattaa suklaalevyn, sipsipussin tai pizzan edestä kaloreita!

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat